15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialȘef din IPJ Vaslui, cercetat penal, după ce a călcat cu mașina...

Șef din IPJ Vaslui, cercetat penal, după ce a călcat cu mașina o tânără

Șeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Judeţeană Vaslui este cercetat penal, după ce a lovit cu mașina o tânără pe trecerea de pietoni și a refuzat să fie testat cu alcooltestul, relatează Mediafax.

Conform sursei citate, comisarul-şef Grișa Mititelu nu a acordat prioritate tinerei care traversa regulamentar strada, ea fiind acroşată cu partea lateral-stânga a autoturismului. Tânăra a căzut pe şosea, după care s-a ridicat şi şi-a continuat deplasarea.

Şeful SAS a oprit maşina şi a plecat după victima accidentului pentru a vedea dacă aceasta are nevoie de îngrijiri medicale şi pentru a-i cere să meargă împreună la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui. Tânăra a refuzat, după care a părăsit zona.

Sosiţi la locul accidentului, poliţiştii Serviciului Rutier au făcut cercetări pentru identificarea tinerei, însă fără succes. De asemenea, s-au făcut verificări la spitalele din judeţul Vaslui, fără a fi găsită vreo persoană care să fi reclamat că a fost victima vreunui accident de circulaţie.

"În aceste condiţii, nu s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă întrucât nu există victimă. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au solicitat șoferului să fie testat cu aparatul alcooltest şi să meargă la spital în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Poliţiştii vasluieni i-au reţinut şefului SAS permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Totodată, conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a dispus declanşarea procedurii prealabile în cazul comisarului-şef Grişa Mititelu, acesta rămânând în funcţie până la pronunţarea instanţei, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă