21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialȘefa DNA anunță trei noi fapte şi noi persoane în dosarul Alinei...

Șefa DNA anunță trei noi fapte şi noi persoane în dosarul Alinei Bica

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunțat, vineri, că procurorii DNA au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane.

"Pot să vă spun că în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot să fac publice numele sau faptele noi, deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu toate au luat la cunoştinţă de săvârşirea de infracţiuni. Putem să facem public acest lucru abia după ce se va aduce şi la cunoştinţa noilor persoane implicate aceste fapte (…) Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât şi persoane noi", a spus şefa DNA, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tor despre dosarul Bica, procurorul şef al DNA a precizat că mai multe persoane audiate au făcut denunţuri legate de faptele de corupţie din această cauză. "Vom verifica absolut toate aspectele care decurg din declaraţiile martorilor, din înscrisurile care au fost ridicate, pentru că mare parte din probatoriu se bazează pe documente, pe înscrisuri. Pot să vă spun că au fost persoane care, fiind audiate în anchetă, au colaborat cu procurorii DNA, au făcut denunţuri şi au adus la cunoştinţa procurorilor şi alte fapte care s-a săvârşit în legătură cu acest dosar", a dezvăluit Kovesi.

Șefa DIICOT Alina Bica, reținută aseară de către DNA pentru abuz în serviciu, faptă săvârșită în 2011 pe când era membră în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P., va fi prezentată în fața instanței de la Înalta Curte pentru obținerea arestului preventiv.

Alături de Alina Bica vor fi prezentați instanței supreme pentru arestare reținuții Lăcrămioara Alexandru (membră în comisia ANPR), Dragoș Bogdan (fost vicepreședinte la ANAF, membru în comisia ANRP)  și expertul evaluator Emil Nuțiu.

În acest dosar, sunt implicați și doi parlamentari: deputatul PDL Cătălin Teodorescu și deputatul UDMR Marko Attila, ambii acuzați de abuz în serviciu.

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat că dacă Alina Bica nu-și dă demisia din funcția de șef DIICOT, o va revoca el din funcție. Interimatul va fi asigurat de procurorul general împreună cu adjuncta Georgiana Hosu.

Cele mai citite

Spania a câștigat organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029

Consiliul Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) a desemnat Spania drept gazda Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029. Alegerea candidaturii spaniole a fost singura opţiune...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă