18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialȘefa Serviciului de Expertiză Medicală Brăila, REȚINUTĂ pentru că lua ȘPAGă. Cât...

Șefa Serviciului de Expertiză Medicală Brăila, REȚINUTĂ pentru că lua ȘPAGă. Cât costa un grad de handicap

Șefa Seviciului de  Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, Ana Boală, a fost trimisă în judecată și reținută pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată (73  acte materiale), potrivit unui comunicat DNA.

De asemenea, în același dosar au fost trimiși în juecată și reținuți medicii din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală  Rodica Țone și Cristinel Andreicuț pentru luare de mită. 

În ordonanța de reținere, procurorii arată că, în perioada aprilie – iunie 2015, șefa Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, Ana Boală, medic specialist de medicina muncii, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar și al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 și 500 lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare,  astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap.

Citește și: Percheziții DNA în Brăila, într-un dosar de corupție. Șefa Serviciului de expertiză medicală, VIZATĂ de anchetă

Concret, în perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, Boală a primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la 73 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare și nealimentare. Banii şi produsele au fost primite  în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale ale pacienților, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel încât aceştia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Rodica Ţone a primit de la 72 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare și nealimentare.

De asemenea, la data de 16 iunie 2015, Cristinel Andreicuț a primit suma totală de 1.250 lei, de la 8 pacienţi examinaţi în ziua menționată (între 50 și 200 de lei de pacient),  în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obținerii pensiei de handicap.

Pe 16 iunie, procurorii le-au surprins în flagrant pe Ana Boală în timp ce primea suma de 500 lei de la un pacient, iar pe Cristinel Andreicuț în timp ce lua suma totală de 1.250 lei de la opt pacienți, în scopul menționat. 

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă