15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘeful Centrului Operațional din ISU Teleorman, cercetat sub control judiciar pentru abuz...

Șeful Centrului Operațional din ISU Teleorman, cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Șeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Teleorman, Vasilică Hampu, este cercetat, sub control judiciar, de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu. 

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore și punerea în mișcare a acțiunii penale, începând de miercuri, a unui fost ofițer la ISU Teleorman, administratora unei societăți comerciale, primul-adjunct al şefului ISU Teleorman, adjunctul şefului ISU Teleorman, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Teleorman, și un subofițer al ISU Teleorman. 

Primul-adjunct al şefului ISU Teleorman, adjunctul şefului ISU Teleorman, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Teleorman, și subofițerul ISU Teleorman sunt cercetați sub control judiciar. 

Astfel, colonelul Petre Graure, fost ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesională”, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (şapte infracţiuni),  fals material în înscrisuri oficiale,( şase infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, fiecare cu câte două acte materiale, (şapte infracţiuni), fals intelectual, (121 infracţiuni) și uz de fals, în formă continuată,( şapte infracţiuni din care o infracţiune cu şase acte materiale şi şase infracţiuni cu câte şapte acte materiale). 

De asemenea, Doina Jantea, administratora unei societăți comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesională”, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (şapte infracţiuni) și fals intelectual, (121 de infracţiuni).

De asemenea, procurorii militari au dispus cercetarea sub controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând de miercuri față de primul-adjunct al şefului ISU Teleorman, adjunctul şefului ISU Teleorman, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Teleorman, și subofițerul ISU Teleorman. 

Astfel, colonelul Remus Mîrlogeanu, prim-adjunct al şefului ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată,( trei infracţiuni fiecare cu câte cinci acte materiale), fals intelectual, (34 infracţiuni) și uz de fals, în formă continuată,( trei infracţiuni fiecare cu câte cinci acte materiale)

De asemenea, colonelul Aurel Chivu, adjunct al şefului ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,( patru infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, (patru infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi trei infracţiuni cu câte cinci acte materiale), fals intelectual, ( 72 de infracţiuni) și uz de fals, în formă continuată, (patru infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi trei infracţiuni cu câte cinci acte materiale). 

Mai mult, locotent-colonel Vasilică Hampu, șeful Centru Operaţional în cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (patru infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, (patru infracţiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale), fals intelectual, (15 infracţiuni), uz de fals, în formă continuată, (patru infracţiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale.

Plutonierul adjutant șef, Alexandru Ion, subofițer în cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, este cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, (trei infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi două infracţiuni cu câte cinci acte materiale) și uz de fals, în formă continuată, (trei infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi două infracţiuni cu câte cinci acte materiale).

Procurorii au descoperit că, în perioada februarie – august 2014, Petre Graure și Doina Jantea, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale, au organizat şapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanţi, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor persoane trebuia realizată de Remus Mîrlogeanu, Aurel Chivu, Alexandru Ion și Vasilică Hampu, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea ISU ”A.D. Ghica”.

În realitate, niciunul dintre cursanţi nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică şi practică.

De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea şi desfăşurarea cursurilor şi examinărilor fiind false.

Prejudiciul estimat pentru perioada arătată se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți, singurul scop al inculpaţilor fiind acela de a obţine beneficii materiale pentru sine.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă