15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSeful de la permise auto din Bacau prins cu spaga in buzunar

Seful de la permise auto din Bacau prins cu spaga in buzunar

Seful Serviciului public comunitar de inmatriculari si permise auto din subordinea Prefecturii Bacau, comisarul-sef Virgil Ardeleanu, este cercetat pentru luare de mita dupa ce ar fi fost prins in flagrant pe cand primea 2.900 de euro.

Seful Serviciului public comunitar de inmatriculari si permise auto din subordinea Prefecturii Bacau, comisarul-sef Virgil Ardeleanu, este acuzat ca ar fi primit mita de la mai multi instructori de la scolile de soferi din Onesti. Potrivit unor surse judiciare, Ardeleanu a fost retinut in flagrant cu suma de 2.900 de euro, iar la perchezitia masinii i s-ar fi descoperit alti 40.000 de euro. Cristina Coman, avocata lui Virgil Ardeleanu, sustine ca banii erau ai clientului sau si proveneau din afaceri imobiliare. Ea a declarat ca suma de 40.000 de euro gasita in masina comisarului-sef ar proveni din vanzarea apartamentului fiului acestuia, pentru care exista si un contract notarial, iar Ardeleanu voia sa schimbe bancnotele mici in altele mai mari. Cat despre flagrant, avocatul sustine ca este o comanda politica si ca Virgil Ardeleanu s-ar fi intalnit absolut intamplator cu instructorii de la scoala de soferi intr-o spalatorie auto, instructorii solicitandu-i acestuia date cu privire la reprogramarea unor candidati.

Comisarul-sef Virgil Ardeleanu a fost retinut vineri pentru 24 de ore si a fost prezentat sambata unui judecator cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Judecatorul a decis insa, la solicitarea avocatului lui Ardeleanu, sa se pronunte abia luni pe acest subiect. Cum ordonanta de retinere a expirat sambata, comisarul-sef Virgil Ardeleanu a fost eliberat in aceeasi zi.
Surse judiciare sustin ca dosarul prezentat judecatorului este extrem de voluminos, iar acuzatia de mita si organizarea flagrantului de vineri reprezinta doar circa 2% din acuzatiile care i se aduc lui Ardeleanu.

 

In plus, aceleasi surse sustin ca circa 80% din politistii de la permise ar fi implicati in acest caz. Se pare ca Virgil Ardeleanu era urmarit de foarte multa vreme, telefoanele i-au fost ascultate, motiv pentru care echipa care a organizat flagrantul a mers la sigur. Operatiunea a fost coordonata de Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MIRA), toata echipa, inclusiv procurorul care s-a ocupat de caz, venind de la Bucuresti. Pana in acest moment nu exista nici o declaratie oficiala din partea institutiilor statului referitoare la retinerea lui Ardeleanu si la acuzatiile care i se aduc. Prefectul de Bacau, Claudiu serban, a declarat ca va adopta o pozitie referitoare la acest subiect abia luni, dupa ce va fi informat pe cale oficiala.

 

PRECEDENT

» Acuzatii anonime
Comisarul-sef Virgil Ardeleanu a mai fost implicat intr-un scandal in anul 2005, dupa ce intr-o scrisoare anonima trimisa la mai multe prefecturi din tara era acuzat, alaturi de adjunctul sau, Virgil Hustiu, ca ia spaga pentru permise auto. Prefectul de atunci, Gabriel Berca, i-a cerut public demisia, insa in urma cercetarilor a fost gasit nevinovat si a condus in continuare Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau. In septembrie 2005, Ardeleanu a fost acuzat de fiul adjunctulului comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Bacau ca l-ar fi lovit in plina strada pentru ca nu ar fi dat la o parte masina care-i statea in cale.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă