22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful Gărzii de Mediu din Alba, trimis în judecată

Șeful Gărzii de Mediu din Alba, trimis în judecată

Șeful Gărzii de Mediu din Alba, Vasile Cornel, a fost trimis în judecată, întrucât este acuzat de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, potrivit DNA.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada februarie – iunie 2015, Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcţiei publice de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale, unde, de altfel, deţinea şi calitatea de asociat.

”Concret, inculpatul Vasile Cornel a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaţilor și s-a interesat în mod constant de situaţia sumelor de bani ce trebuiau încasate şi a restanţierilor. De asemenea, în perioada respectivă, inculpatul a dispus efectuarea de plăţi către furnizori, a aprobat reparaţia unui autoturism aparţinând societăţilor administrate și achiziţia de carburant, a solicitat şi obţinut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparţinând societăţilor”, explică DNA, într-un comunicat.

Anchetatorii mai susțin că, Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acţiune al uneia dintre societăţi la licitaţiile la care urma să participe, şi-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparţinând celor două societăţi și a solicitat şi primit sume de bani din contabilitatea celor două societăţi pentru repararea autoturismului personal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă