30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful interimar al Poliției Timiș, audiat la DNA

Șeful interimar al Poliției Timiș, audiat la DNA

Șeful interimar al Poliției Timiș. Gheorghe Popescu, a fost audiat, miercuri, la DNA Timişoara, deoarece este suspectat de luare de mită, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Surse judiciare informează că Popescu este cercetat într-un alt caz de corupție și că dosarul lui nu are legătură cu acela în care colegii săi din conducerea Poliției Județene Timiş au fost arestați preventiv pentru fapte de corupție.

"Gheorghe Popescu este cercetat pentru luare de mită, într-un alt caz de corupţie decât cel în care sunt implicaţi şefii IPJ Timiş, care sunt deja arestaţi preventiv", au declarat sursele judiciare, citate de Mediafax.

Gheorghe Popescu a condus interimar Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, până marți, când la conducerea instituției a fost împuternicit de către IGPR Ion Mirescu, cel care a condus, până acum, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

El  a fost desemnat de către IGPR, săptămâna trecută, să conducă interimar Poliția Județeană Timiș, după ce șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean, unul din cei trei adjuncţi ai acestuia Florin Bolbos şi șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Anterior, Gheorghe Popescu a fost adjunct al şefului IPJ Timiş şi a mai condus inspectoratul în perioada mai 2010 – mai 2013.

În 19 ianuarie, DNA a făcut mai multe percheziții la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac, precum şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014.

În urma percheziţiilor au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv şeful IPJ Timiș, Sorin Petru Muntean, şi adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum şi şeful Poliției Recaș, Marian Dorinel Temu, pentru abuz în serviciu, şeful Poliției Rutiere Timiș, Nicușor Marcel Crăciunescu, pentru patru infracţiuni de luare de mită, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcţiei, la hărţuire şi la abuz în serviciu, şeful Poliției Locale Recaș, Doru Adrian Berzescu (funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș), pentru uzurparea funcţiei şi hărţuire.

În acest dosar, sunt cercetaţi şi ofiţerii de Poliție Cosmin Ionuț Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

De asemenea, în același dosar procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Potrivit unui document obținut de MEDIAFAX, primarul din Recaș, Teodor Pavel, care se află la primul mandat și care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza ordonanței guvernamentale care permitea migrația aleșilor locali, le-ar fi solicitat șefilor de la Poliția Timiș să dea ordin subalternilor lor să nu își îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaș. În caz contrar, polițiștii care nu îndeplineau ordinele erau mutați, schimbați ori li se desființa funcția.

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă