12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful IPJ Mureș, trimis în judecată DNA

Șeful IPJ Mureș, trimis în judecată DNA

Chestorul Valentin pescari , șeful IPJ Mureș, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. În același dosar, procurorii l-au trimis în judecată și pe directorul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, Teodor Giurgea, pentru liare de mită. 

Potrivit anchetatorilor, la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari i-a pretins inculpatului Giurgea Teodor ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş.

Citește și: Pescari a ajuns şeful IPJ Mureş

Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Pescari Valentin, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul I.J.P. Mureş.

La data de 26 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin i-a mai pretins inculpatului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând I.P.J. Mureş. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Mureş.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Târgu – Mureș.

Amintim că Giurgea Teodor a fost trimis în judecată într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă