10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Șeful Pentagonului, la întâlnirea cu Dușa: Apreciez ospitalitatea pe care le-o...

UPDATE. Șeful Pentagonului, la întâlnirea cu Dușa: Apreciez ospitalitatea pe care le-o oferiți militarilor noștri

UPDATE 13.30: Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat, la Constanța, că România s-a dovedit un aliat de încredere și că SUA apreciază ospitalitatea oferită militarilor americani.

”Romania este un partener de incredere pentru Statele Unite si NATO. Stiu cat apreciaza presedintele Obama sprijinul si prietenia Romaniei. Apreciez ospitalitatea pe care le-o oferiti militarilor nostri”, a spus Hagel.

—-

UPDATE 11.35: Chuck Hagel a ajuns în România, în Portul Constanța, unde a fost așteptat cu o umbrelă de ministrul Mircea Dușa, relatează Mediafax.

Cei doi oficiali au fost întâmpinaţi de garda de onoare şi, după ce au trecut-o în revistă, au fost intonate imnurile de stat ale SUA şi România.

La finalul ceremoniei, cei doi oficiali au urcat la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale "Mureşul", acelaşi vas pe care şi fostul preşedinte al României Nicolae Ceauşescu găzduia festivităţi oficiale.

Ulterior, după discuţiile de la bordul navei "Mureşul", cei doi oficiali vor vizita şi vasul american USS de la Vella Gulf, acostat în Portul Constanţa.

Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, efectuează, joi, o vizită în România, la invitația omologului său român, Mircea Dușa, relatează Agerpres.

Potrivit MApN, întâlnirile dintre Mircea Dușa și Chuck Hagel sunt programate joi, la Constanța, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanța măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaționalizării proiectelor SUA din România, ca și teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Țara Galilor.

La finalul convorbirilor, ministrul Dușa și secretarul Apărării Hagel vor vizita nava USS Vella Gulf, ce va acosta în Portul Constanța. Cu acest prilej, cei doi oficiali vor face declarații de presă comune.

Tot joi, șeful Pentagonului se va întâlni și cu premierul Victor Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă