18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful RA-APPS, SUSPENDAT din funcție

Șeful RA-APPS, SUSPENDAT din funcție

Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu a fost suspendat din funcție, după ce, marți, acesta a fost  arestat de Instanța Curții de Apel, care a admis contestația DNA de  înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care s-a întrunit pentru a stabili ce măsuri măsuri se impun în cazul directorului general, Gabriel Surdu.

"Având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti, de arestare preventivă a domnului Georgian Gabriel Surdu, director general al Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, Consiliul de Administraţie se va întruni în ziua de miercuri, 13 mai 2015, pentru a stabili măsurile legale corespunzătoare", a comunicat, marți, intituția.

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost arestat, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro, a decis Curtea de Apel București.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au decis să admită contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Bucureşti, prin care s-a dispus cercetarea lui Surdu sub control judiciar.

Astfel, CAB a dispus, marţi, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Sentinţa este definitivă, Gabriel Surdu urmând să fie încarcerat.

Directorul General al RA_APPS, Gabriel Surdu, a fost arestat de Instanța Curții de Apel, care a admis contestația DNA de  înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv. Sentinţa este definitivă.

El este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro. În 1 mai, analizând cererea procurorilor, Tribunalul Bucureşti a dispus cercetarea lui Gabriel Surdu sub control judiciar.

Anterior, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a RESPINS cererea DNA de arestare a directorului general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, reținut pentru cumpărare de influență în scopul obținerii unor contracte de achiziții publice de aproape 11 milioane de euro.

 Judecătorul a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicția de a părăsi țara. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel București.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă