19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘeful Spitalului Cernavodă, sub control judiciar. Medicul, acuzat că a FAVORIZAT...

Șeful Spitalului Cernavodă, sub control judiciar. Medicul, acuzat că a FAVORIZAT câștigarea unei licitații

Managerul interimar al spitalului din Cernavodă, Marius Ion Sponoche, este cercetat sub control judiciar, întrucât este acuzat că a favorizat câștigarea unei licitații, informează Mediafax.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în contextul intenţiei Spitalului Orăşenesc Cernavodă de a contracta serviciul de ”Renovare a secţiei interne a Spitalului Orăşenesc Cernavodă”, prin achiziţie directă, Marius Ion Sponoche, în calitate de manager interimar, pe parcursul derulării procedurii de achiziţie directă, a pus la dispoziţia administratorului SC Cerna Steel Nav (CSN) SRL contraoferta SC Utilităţi Publice Cernavodă (UPC) SRL, document ce nu era destinat publicităţii.

Citește și: Arestări în masă la Casa de Pensii Bihor. Medicii și asistenții luau ȘPAGĂ și 50 de lei de la pensionari

În acest fel, administratorul CSN a putut oferi, pe baza aceloraşi materiale devizate de UPC, un preţ mai mic.

”Prin aceste demersuri frauduloase, SC CSN SRL s-a folosit în mod ilegal de contraoferta SC UPC, oferind un preţ mai mic, respectiv 36.476,75 lei faţă de 38,340.42 lei (fără TVA), câştigând astfel fraudulos, prin informaţii la care nu putea avea acces, atribuirea directă a lucrării respective, (…) cu consecinţa cauzării în patrimoniul Spitalului Orăşenesc Cernavodă a unui prejudiciu calculat în principal la 36.476,75 lei (fără TVA), reprezentând suma de bani plătită ca urmare a obţinerii frauduloase a lucrării”, menționează procurorii în rechizitoriu.

Astfel, conform procurorilor, Marius Ion Sponoche şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu în perioada noiembrie-decembrie 2014, având drept consecinţă vătămarea intereselor legale ale spitalului şi cauzarea unui prejudiciu.

Parchetul Judecătoriei Medgidia a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de managerul interimar al spitalului pentru o perioadă de 60 de zile.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă