12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDECIZIA Curții de Apel Galați: Baronul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu rămâne...

DECIZIA Curții de Apel Galați: Baronul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu rămâne în arest la domiciliu. Instanța a respins cererea DNA de arestare preventivă

UPDATE ora 17.00 Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ Brăila, rămâne în arest la domiciliu, a decis instanța Curții de Apel Galați, care a respins cererea DNA de arestare preventivă. 

Baronul PSD de Brăila a fost reținut deoarece a direcționat aproape toate contractele Consiliului Județean către firma pe care o controla, CONCIVIA SA, si către alte două firme apropiate de PSD.

 

UPDATE

Judecătoarea de drepturi și libertăți Mariana Cristache de la Curtea de Apel Galați, care judecă recursul DNA pentru a obține arestarea preventivă a președintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a abținut ieri de la judecarea cauzei. abținerea nu a fost admisă, motiv pentru care DNA a cerut recuzarea ei deoarece  sora judecătoarei ar lucra la cabinetul unuia dintre apărătorii inculpaților din lotul Bunea Stancu. 

Recuzarea judecătoarei a fost respinsă, spun surse judiciare.

 

Președintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, află joi dacă va fi arestat preventiv. Bunea Stancu a fost arestat la domiciliu, pentru abuz în serviciu și conflict de interese, iar procurorii au contestat decizia. Curtea de Apel va da o sentință definitivă în acest dosar.

Citește și: DNA: Bunea Stancu şi Florin Mija au prejudiciat CJ Brăila

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu și-a încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice.

Citește și: UPDATE Baronul PSD de Brăila ELIBERAT de Tribunalul Galați !

Procurorii arată că modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a condus la situația ca trei firme să dețină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme câștigătoare de contracte din bani publici.

Citește și: Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, suspendat din funcție

Tribunalul Galați a decis vineri seara ca președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și vicepreședintelele CJ, Florin Mija, să fie arestați la domiciliu, după ce joi cei doi au fost reținuți de procurorii DNA.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și vicepreședintelele CJ, Florin Mija, aflați în arest la domiciliu, au fost suspendați din funcție marți, prin ordine semnate de prefectul de Brăila.

Citește și: Cine este Gheorghe Bunea Stancu, baronul de Brăila

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă