9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSenator PSD, paznicul inculpaţilor din dosare penale

Senator PSD, paznicul inculpaţilor din dosare penale

 

Parlamentarul PSD Alexandru Cordoș este urmărit penal pentru că ar fi avertizat mai multe persoane cercetate pentru corupție că le sunt interceptate convorbirile, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Parlamentarul a primit informațiile privind stadiul anchetei de la finul său, ofițerul de poliție Valentin Tătar, care lucra la DNA Cluj, afirmă procurorii. De altfel, acesta din urmă și-a recunoscut fapta și a acceptat, luna trecută, o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea a trei infracțiuni, din care o tentativă, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Citește și: DNA: Senatorul PSD Alexandru Cordoș, urmărit penal, pentru favorizarea făptuitorului

DNA a anunțat, ieri, că acum și senatorul PSD este urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului. “În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice”, menționează Direcția Națională Anticorupție.

Parlamentarul a ajuns să fie implicat în acest dosar, pentru că ar fi încercat să-l ajute pe Horia Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, vizat de o anchetă pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, potrivit procurorilor. De alfel, alesul local a fost arestat preventiv, în luna mai, pentru aceste fapte.

Ulterior, pe numele lui Horia Uioreanu a mai fost deschis un dosar penal, după ce DNA a descoperit că ­politicianul din Cluj ar fi ­determinat-o pe subofiţerul SRI, Anca Elena Albu, să-i permită accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, la care aceasta avea acces în virtutea exercitării atribuţiilor de serviciu.

“Scopul urmărit de Uioreanu ­Horea-Dorin era să valorifice aceste date în interes personal şi să contracareze eventualele acţiuni ale orga­nelor judiciare care ar viza angajarea răspunderii sale penale”.

Alexandru Cordoș, vicepreședinte al PSD Cluj, s-a remarcat în 2011, când a anunțat că își donează telefonul personal marca Nokia, în semn de solidaritate cu angajații care vor fi disponibilizați din fabrica de la Jucu, în urma deciziei companiei de a închide unitatea de producție din județul Cluj, potrivit Agerpres.    

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă