10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSenatorul Gigi Chiru, urmărit penal pentru luare de mită, susține că nu...

Senatorul Gigi Chiru, urmărit penal pentru luare de mită, susține că nu se va folosi de imunitatea parlamentară

Președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție, susține că va colabora cu anchetatorii și că nu intenționează să folosească în ajutorul său imunitatea parlamentară, relatează Mediafax.

”Am luat act de acuzaţiile pe care mi le aduce Direcţia Naţională Anticorupţie. În întreaga mea activitate politică am susţinut activitatea DNA şi, în special, pedepsirea celor care au încălcat legea. Voi colabora cu organele de anchetă pentru a-mi putea demonstra nevinovăţia şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară pentru a se face lumină în acest caz”, afirmă Gigi Chiru, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Senatorul Gigi Chiru, urmărit penal pentru luare de mită și spălare de bani

El a menționat că nu va mai face declarații pe acest subiect până la finalizarea anchetei, precizând că procedurile judiciare sunt corecte.

“Apreciez că procedurile judiciare sunt corecte și mă voi abține de la a face declarații până la finalizarea anchetei. Mi-aş dori ca toţi cei care citesc comunicatul DNA să nu uite să parcurgă şi ultimele rânduri ale acestuia, care spun că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spune liderul PDL Constanța.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că senatorul Gigi Chiru este urmărit pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. Senatorul este acuzat că în 2010, când era şeful Inspectoratului în Construcţii Sud – Est, ar fi cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme într-un proiect de construcţie de parcuri eoliene în Dobrogea.

Gigi Christian Chiru este la primul mandat de parlamentar, ajungând senator din partea PDL prin redistribuire, în colegiul uninominal 4 Constanţa.

În perioada 2004 – 2008, Gigi Chiru a fost consilier local PDL la Eforie, iar în 2008 a candidat la primăria acestei localităţi și a pierdut alegerile. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat și la Primăria Constanţa, dar a pierdut din nou.

În perioada 2010 – 2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, iar între 2009 și 2010 a fost director coordonator în Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Est.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă