17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSenatorul Ionel Agrigoroaei, trimis în judecată pentru fals şi înşelăciune

Senatorul Ionel Agrigoroaei, trimis în judecată pentru fals şi înşelăciune

Senatorul ieşean Ionel Agrigoroaei și alte șase persoane au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului General pentru fals şi înşelăciune. Este vorba despre adeverințe de venit false care ar fi fost folosite în vederea contractării unor credite. 

Astfel, procurorii au decis trimiterea în judecată a următorilor: Ionel, Antonela, Dănuț și Laura Agrigoroaei, Stelian și Lăcrămioara Borș li Dana Mihaela Duduc. 

Conform rechizitoriului procurorilor, ”în perioada 2003 – 2009, inculpata Duduc Dana Mihaela a fost angajată la S.C. A.S. S.R.L. Iaşi, administrată de inculpata Agrigoroaei Antonela, unde a desfăşurat activităţi de contabilitate primară, pe linie de resurse umane, ş.a. Cu toate că nu era angajată, Duduc Dana Mihaela a desfăşurat astfel de activităţi şi la S.C. A.S.D. S.R.L. Iaşi şi S.C. A.C.D. S.R.L. Iaşi, ambele administrate de inculpatul Agrigoroaei Ionel (senator în Parlamentul României), soţul inculpatei Agrigoroaei Antonela. Printre activităţile de contabilitate primară realizate de inculpata Duduc Dana Mihaela s-a numărat şi întocmirea statelor de plată în format electronic, câte un exemplar de pe acestea fiind înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi”.

Anchetatorii mai arată că, în acest context, inculpata Duduc Dana Mihaela a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de inculpatul Agrigoroaei Ionel şi soţia acestuia Agrigoroaei Antonela, semnate de cei doi inculpaţi. Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de credit, aceştia au indus în eroare reprezentanţii unei bănci – Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 franci elveţieni (echivalentul a 202.596 euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată.

Mai mult,, în cursul lunilor octombrie 2007 şi martie 2008, inculpaţii Agrigoroaei Dănuţ (fratele inculpatului Agrigoroaei Ionel) şi soţia acestuia Agrigoroaei Laura, au indus în eroare reprezentanţii aceleiaşi bănci, prin prezentarea unor adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către cei doi inculpaţi, înscrisuri necesare pentru încheierea unui contract de împrumut acordat acestora şi prin care au prejudiciat unitatea bancară cu sumele de 250.000 franci elveţieni (echivalentul a 148.996 euro) şi, respectiv, 51.700 franci elveţieni (echivalentul a 32.553 euro). Adeverinţele utilizate de cei doi inculpaţi au fost scrise de inculpata Duduc Dana Mihaela şi semnate de inculpaţii Agrigoroaei Dănuţ şi Agrigoroaei Antonela.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat că inculpata Duduc Dana Mihaela a completat şi semnat, în cursul lunilor aprilie şi mai 2008, două adeverinţe la rubrica „Director economic/Financiar”, pe care la rubrica „Preşedinte/Director general” le-au semnat inculpaţii Agrigoroaei Ionel şi Borş Stelian, acte în baza cărora inculpaţii Borş Stelian şi soţia acestuia Borş Lăcrămioara au indus în eroare Sucursala Iaşi a aceleiaşi bănci, la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de împrumut în valoare de 82.500 franci elveţieni (echivalentul a 50.562 euro).

De menţionat este şi faptul că în cuprinsul adeverinţelor de venituri utilizate pentru obţinerea creditelor au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către aceştia, care vin în contradicţie cu menţiunile consemnate în statele de plată înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, în care inculpaţii figurau cu venituri zero sau mult mai mici decât veniturile realizate în fapt.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă