7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialSenatul rușinii naționale! Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală. Fostul vicepremier rămâne...

Senatul rușinii naționale! Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală. Fostul vicepremier rămâne protejat de imunitatea parlamentară, în fața procurorilor. 73 de senatori au votat împotriva cererii DNA în dosarul morții lui Bogdan Gigina

UPDATE 18.52: Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal, au decis senatorii. În favoarea cererii DNA au fost 45 voturi „pentru”, 73 „împotrivă”, iar șase senatori s-au abținut. Oprea era acuzat de ucidere în culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

UPDATE: Procedura de vot s-a încheiat, începe numărarea voturilor.

UPDATE Senatorii au început votul pe tema urmăririi penale.

UPDATE În apărarea lui Oprea au intervenit senatorii Șerban Nicolae (PSD) șia Daniel Savu (independent), restul aleșilor ferindu-se să se pronunțe.Senatorul Şerban Nicolae (PSD) a arătat că procurorii ignoră funcţia de vicepremier pe care o deţinea Oprea şi că el va vota împotriva cererii procurorilor anticorupţie pentru că nu înţelege care este legătura dintre corupţie şi fapta de ucidere din culpă şi că includerea acestor speţe în competenţa DNA este „foarte, foarte riscantă"

Plenul Senatului a început, la această oră, discuțiile pe tema urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a luat cuvântul, încercând să se apere. „Unii colegi de aici din sală îmi sunt prieteni alții nu. Acum vreau să vă vorbesc despre dreptate, mi se pare ceva halucinant.În seara tragediei veneam de la o instițutie pe linia securității naționale, nu de la restaurant”, s-a justificat Oprea. . 
„Exista o bază legală din anul 2000 pentru un antemergător. Aveam antemergătorul în față, în urma cercetării viteza mașinii de poliție era cea legală, cea în care mă aflam eu pe bancheta din spate avea viteza legală. Din păcate s-a întamplat această tragedie, un tânăr polițist a căzut într-una din cele trei gropi din centrul Capitalei”, a relatat Oprea. El se consideră nevionvat. „Sunt reguli foarte clare, nu ministrul stabilește traseul, nu dă comenzi de viteză. Nici nu puteam să discut cu tânarul coleg de pe motocicletă.Am trăit un coșmar, am cautat să imi fac datoria”, s-a apărat Oprea.El are propria viziune ]n priviná cauzelor accidentului. "Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că ceea ce a determinat accidentul sunt cele trei gropi care au fost prost semnalizate. Acest lucru s-a întâmplat în acea seară. Vă rog să votați împotriva acestei cercetări", a spus Gabriel Oprea de la tribuna Senatului. 

", a comentat Oprea.

Comisia juridică a dat un aviz favorabil solicitării, aviz cu caracter consultativ.

Procurorii DNA au cerut aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă. 
Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea. 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...

SRI, mesaj de Ziua Poliției Române. “Promitem că dorințele puse astăzi rămân între noi”

Cu o abordare plină de înțelepciune și respect, Serviciul Român de Informații (SRI) și-a demonstrat încă o dată măiestria în transmiterea de urări cu...

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...
Ultima oră
Pe aceeași temă