21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSentință în cazul mușamalizării accidentului rutier produs de comisarul Marius Maghiari

Sentință în cazul mușamalizării accidentului rutier produs de comisarul Marius Maghiari

Adjunctul de la Brigada Rutieră, Daniel Piştea, acuzat de  mușamalizarea unui accident rutier produs de comisarul Marius Maghiari, va fi cercetat în stare de libertate, a decis, luni, Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax.

Astfel, Tribunalul București (TB) a judecat, luni, contestaţia făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva deciziei JS1 care a respins propunerea de arestare preventivă a lui Daniel Piştea şi a altor şapte poliţişti anchetaţi în acest caz şi a stabilit ca doar Marius Maghiari să fie pus sub control judiciar.

Citește și: Opt poliţişti bucureşteni, cercetați pentru că au încercat să MUŞAMALIZEZE un accident rutier

Instanţa a hotărât ca ofiţerul să fie cercetat în continuare în stare de libertate, decizia fiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 18 august, ca Marius Maghiari să fie cercetat în continuare sub control judiciar, cu o nouă obligație – aceea de a nu lua legătura cu ceilalți inculpați. Totodată, ceilalți şase poliţişti inculpați în dosar au fost plasați și ei sub control judiciar.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, pe 31 iulie, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2.

Marius Maghiari este acuzat că ar fi accidentat cu maşina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalţi şapte poliţişti sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.

Citește și: Marius Maghiari, ofițerul acuzat că ar fi mușamalizat un accident, rămâne sub control judiciar

Judecătoria Sectorului 1 a respins, pe 1 august, propunerea procurorilor de arestare preventivă și a decis cercetarea lui Maghiari sub control judiciar și a colegilor săi în libertate.

Judecătorul a arătat că singurele infracţiuni cu privire la care există o suspiciune rezonabilă că ar fi fost săvârşite de Maghiari sunt cele de părăsire a locului accidentului, fapte pentru care doar în situaţii excepţionale în practica judiciară s-a dispus arestarea preventivă, mai ales că în acest caz nu este vorba de un accident rutier care să fi condus la decesul victimei. Totodată, potrivit motivării deciziei, faptul că Marius Maghiari şi-a transportat imediat victima la spital și i-a urmărit evoluția dimnuează într-o anumită măsură gradul de pericol social al faptei.

JS1 a demontat totodată mai multe dintre acuzațiile procurorilor privind favorizarea lui Maghiari de către colegii săi, prin aplicarea etilotestului la o oră după ce au luat legătura cu acesta sau prin prezența lui Daniel Piştea, adjunctul Brigăzii Rutiere al Capitalei, la Secția 2 de Poliție unde Maghiari era audiat.

Marius Maghiari a declarat, la ieşirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, că nu înţelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură şi a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situaţia pe care a produs-o. El a spus că, după accident, a dus-o pe femeie de urgenţă la spital, iar aceasta a fost conştientă tot timpul. Maghiari a adăugat că, în timpul discuţiilor cu femeia, a încercat să stabilească o înţelegere, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea unui dosar penal.

Întrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier să fie transformat într-un accident de muncă, respectiv ca femeia să susţină că a căzut de pe schela unei clădiri, Maghiari a arătat doar că a dorit să meargă pe calea medierii cu aceasta, astfel încât să evite situaţii de cercetare penală. El a precizat că s-a ajuns la o înţelegere, dar după ce femeia a fost chemată la Parchet să dea declaraţii, aceasta a renunţat la înţelegere.

Întrebat dacă s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar şi sub forma unor daune materiale şi morale, Maghiari a spus că, la un moment dat, până ca femeia să fie chemată de către procurori la audieri, a fost contactat de avocaţi ai acesteia, pentru a se stabili o sumă de bani cu titlu de daune, reafirmând că înţelegerea a căzut după ce femeia a dat declaraţii în faţa anchetatorilor.

Potrivit unor surse judiciare, accidentul a avut loc în 8 iunie, în jurul orei 14.30, în zona unei treceri de pietoni de la Fântâna Mioriţa.

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă