12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSentința definitivă în dosarul privatizărilor strategice, amânată de ICCJ până la 21...

Sentința definitivă în dosarul privatizărilor strategice, amânată de ICCJ până la 21 ianuarie

UPDATE 12:45  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat până la 21 ianuarie pronunţarea deciziei definitive în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri Şereş şi Nagy au fost condamnaţi de prima instanţă la şase, respectiv cinci ani de închisoare, iar procurorii au cerut pedepse cu executare orientate spre maxim.

*****

Pronunțarea sentinței în dosarul privatizărilor strategice în care sunt acuzați foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy a fost amânată pentru data de 5 ianuarie 2015 în ședința care a avut loc pe 19 decembrie 2014 la Înalta Curte de Casașie și Justiție.

Potrivit Hotnews, care citează Agerpres, procurorul de ședință a cerut, pe 17 decembrie, Instanței Supreme pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege în dosarul privatizărilor strategice, fără a individualiza pedeapsa pentru fiecare inculpat.

Tot atunci, avocații au susținut pledoariile finale care au continuat și pe 19 decembrie, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților care și-au susținut nevinovăția. ICCJ a decis pe 15 octombrie ca foștii minișri Codrut Șereș și Zsolt Nagy, precum și Mihai Radu Donciu și Mihai Dorinel Mucea să fie judecați sub control judiciar în dosarul privatizărilor strategice.

Măsura a fost luată de instanță pentru a preîntâmpina plecarea acestora din țară înainte de judecarea ultimului termen al dosarului, stabilit pentru 26 noiembrie, și după ce un alt inculpat, Gabor Kerekes, a părăsit țara fără incuviințarea magistratilor.

În decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat de Înalta Curte la șase ani închisoare cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy, la cinci ani de detenție.

Șereș a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional și șase ani închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, urmând ca el să execute pedeapsa cea mai grea, de șase ani.

Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracțional.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă