15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSfântu Gheorghe: Bebelușul adus în Capitală cu un elicopter SMURD nu are...

Sfântu Gheorghe: Bebelușul adus în Capitală cu un elicopter SMURD nu are sindrom hemolitic-uremic

UPDATE 22.21: Fetiţa de opt luni care a fost adusă miercuri de la spitalul din Sfântu Gheorghe la Spitalul “Marie Curie” nu are Sindrom Hemolitic Uremic, a declarat pentru Agerpres Mihaela Bălgrădean. Potrivit acesteia, copilul va rămâne internat pentru investigaţii.

UPDATE 20.02: Fetiţa de opt luni din Sfântu Gheorghe, cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic, a ajuns miercuri seară la Spitalul “Marie Curie”. Potrivit unor surse medicale, copilul este investigat pentru a se stabili diagnosticul. 

UPDATE 19.38: O echipă formată din specialişti de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară se va deplasa joi, în localitatea Boroşneu Mare, la solicitarea Prefecturii Covasna, pentru a face verificări în cazul bebeluşului suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU), care a fost transferat miercuri după-amiază la Spitalul Marie Curie din Capitală. 

Prefectul Sebastian Cucu a declarat pentru Agerpres că, în funcţie de rezultatul verificărilor pe teren şi diagnosticul ce va fi pus de către medicii din Bucureşti, vor fi dispuse măsuri concrete. “Diagnosticul nu este deocamdată confirmat, dar în cursul zilei de mâine reprezentanţii celor două instituţii se vor deplasa la Boroşneu Mare pentru verificări şi, în funcţie de acestea şi de ce vor spune medicii, vom dispune măsuri suplimentare, dacă se impun. Mâine ne întâlnim şi vom analiza concret acest caz”, a spus miercuri Sebastian Cucu. 

UPDATE 19.10: Fetiţa de opt luni care urmează să fie transferată la Bucureşti nu ar avea insuficienţă renală acută, potrivit informaţiilor primite de la medicii de la Spitalul din Sfântu Gheorghe, a declarat miercuri, pentru Agerpres, dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul Marie Curie. “Din sursele pe care le avem, de la medicii care au trimis copilul din Sfântul Gheorghe, copilul nu are semne de insuficienţă renală acută. Asta nu exclude boala, dar numai în momentul în care îl vedem ne putem pronunţa. Acestea sunt numai date informative, nu sunt date confirmate”, a precizat medicul. 

Un elicopter SMURD va ajunge, miercuri seara, în Sfântu Gheorghe (județul Covasna), pentru a prelua un bebeluș diagnosticat cu sindromul hemolitic-uremic, pe care îl vor aduce în Capitală, informează Agerpres.

Anunțul a fost confirmat și de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert. El a mai spus că este primul caz de SHU înregistrat în judeţul Covasna.

 

 

 

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă