13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSibiu: Două cazuri de meningo-encefalită West Nile, confirmate

Sibiu: Două cazuri de meningo-encefalită West Nile, confirmate

Medicii de la Spitalul Judeţean Sibiu au confirmat, vineri, două cazuri de meningo-encefalită West Nile la o femeie şi la un bărbat, pacienţii primind îngrijiri medicale de urgenţă. Ultimul caz de meningo-encefalită West Nile în Sibiu a fost în anul 2014, anunţă Mediafax.

Boala a fost confirmată la un bărbat de 60 de ani  care a ajuns la spital, unde a primit îngrjiri medicale, iar în cursul zilei de vineri a fost externat, dar şi la o femeie de 54 de ani, tot din municipiul Sibiu, care este în continuare internată în unitatea medicală, starea sa fiind gravă. Între cele două persoane nu există nicio legătură.

Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, a precizat că pacienta, care s-a prezentat cu “o severă meningo – encefalită virală West-Nile, cu componentă autoimună” a fost supusă, în cadrul secţiei Anestezie Terapie Intensivă, la “o metodă de epurare extrarenală intitulată dublă filtrare plasmafereză“.

Plasmafereza este o tehnică transfuzională care permite, doar la Sibiu, prelevarea plasmei de la un donator de sânge sau de la un bolnav. La un bolnav, plasmafereza are drept scop un schimb plasmatic care permite micşorarea concentraţiei în sânge a elementelor toxice (proteine, lipide, anticorpi şi complexe imune circulante). Această tehnică este utilizată în tratamentul unor boli neurologice, al cazurilor de hipervâscozitate sangvină sau al bolilor autoimune, precum şi în hipercolesterolemia familială“, a precizat Decebal Todăriţă.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, în urma procedurii respective starea pacientei s-a ameliorat, dar aceasta va mai rămâne internată în spital.

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă