14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSibiu: Imagini cu Iohannis cântând imnul, proiectate pe un ecran, în deschiderea...

Sibiu: Imagini cu Iohannis cântând imnul, proiectate pe un ecran, în deschiderea Târgului de Crăciun

Viceprimarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a deschis, vineri seară, Târgul de Crăciun şi a pornit iluminatul festiv de sărbători, invitându-i pe sibieni să cânte imnul împreună cu primarul Klaus Iohannis, imagini cu acesta fiind proiectate pe un ecran de pe scenă, scrie Mediafax.

Viceprimarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a deschis, vineri seara, cea de-a opta ediţie a Târgului de Crăciun şi a pornit iluminatul festiv de sărbători în centrul oraşului, la eveniment fiind prezente câteva mii de persoane.

De obicei, târgul era deschis de primarul Klaus Iohannis şi mulţi dintre sibienii prezenţi în Piaţa Mare din oraş s-au aşteptat să-l vadă, considerând că este ocazia potrivită de a-şi lua "Rămas bun” de la oraş.

Odată urcată pe scena din centrul oraşului, Astrid Fodor i-a îndemat pe sibieni să recunoască că le lipseşte Klaus Iohannis.

”În această seară nouă ne lipsește cel care încă este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi președintele tuturor românilor. În această seară nouă ne lipsește Klaus Iohannis! Deși fizic nu este alături de noi, vă asigur că domnia sa, cu gândul, cu inima, cu sufletul, este acum, aici, în Piața Mare a Sibiului. Pentru a simboliza acest moment, am rugat colegii să aprindă luminile în biroul domnului primar”, a declarat Astrid Fodor, lumina din biroul primarului fiind vizibilă din Piaţa Mare.

Sibienii au scandat minute în şir numele lui Klaus Iohannis, după care au fost invitați de Astrid Fodor să cânte imnul alături de acesta, iar pe ecranul de pe scenă au fost proiectate imaginile dintr-o conferinţă de presă din campania electorală în care Klaus Iohannis cântă imnul.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai mai multor culte religioase.

Preotul ordodox Constantin Necula a îndemnat la rugăciune și prețuire, în memoria militarilor morți în accidentul aviatic de la Stejăriş.

La finalul discursurilor, Astrid Fodor a acționat butonul care aprinde plasa de lumini din Piața Mare și luminile care decorează bradul de Crăciun.

Evenimentul s-a încheiat cu un impresionant concert susţinut de Ştefan Bănică.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă