15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCriptologi din toată lumea vin la Bucureşti

Criptologi din toată lumea vin la Bucureşti

Serviciul de Informaţii Externe va organiza la Bucureşti o nouă ediţie a Conferinţei Internaţionale de Criptologie – domeniu specific de activitate al ofiţerilor de informaţii. Ajunsă la cea de a treia ediţie, RCD (Romanian Cryptology Days) se va desfăşura în perioada 21 – 23 septembrie 2015.

Potrivit unui comunicat al SIE, evenimentul RCD 2015 este organizat împreună cu Academia Română. Specialistii invitaţi la această manifestare provin din învăţământul superior şi din institute de cercetare din România, Marea Britanie, Germania, Belgia, Danemarca si Elveţia.

Primele două ediţii ale RCD s-au desfăsurat în anii 2011 şi 2013.

Criptologia are ca obiective protecţia informaţiilor clasificate, securizarea canalelor de comunicaţii şi prevenirea atacurilor cibernetice asupra reţelelor informatice. SIE are în subordine şi un Laborator de Evaluare şi Certificare Criptografică, acreditat de către Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secret de Stat.

Criptologia este unul dintre domeniile de lucru al SIE nu doar în activitatea internă, ci şi prin derularea unor stagii de pregătire destinate studenţilor. La stagiile de Criptologie au acces studenţi ai Facultăţilor de Matematică – Informatică, Automatică şi Electronică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă