14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSile Cămătaru și locoteneții săi, duși la J1 cu propunere de arestare...

Sile Cămătaru și locoteneții săi, duși la J1 cu propunere de arestare preventivă

Sile Cămătaru, Limbă, Teo și alți 21 de membri ai rețelei de proxenetism sunt prezentați Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă. 

Vineri seara, 33 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Citește și: UPDATE. Sile Cămătaru, reținut pentru proxenetism alături de alte peste 30 de persoane. Audierile continuă

Din referatul cu procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 rezultă că, în perioada iunie-octombrie 2014 inculpaţii Balint Vasile zis „Sile Cămătaru” şi Panduru Adrian zis „Limbă” au înlesnit şi determinat practicarea prostituţiei mai multor persoane de sex feminin predispuse să întreţină acte sexuale contra cost. 
Activitatea infracţională se desfăşura în incinta anumitor cazinouri de lux, unde anumite angajate de la departamentul de Relaţii Publice (identificate ca fiind inculpatele Stanciu Carmen Corina, Muraru Simona, Belciu Adina Iris, Alexandru Denisa-Elena), împreună cu persoane din conducerea cazinourilor (identificate ca fiind inculpaţii Amiram Dzanashvili, Israel Mazal Tov şi Zahi Mohamad Mounir), au înlesnit practicarea prostituţiei 
de către mai multe persoane de sex feminin prin punerea în legătură a prostituatelor cu  clienţii, în special de naţionalitate străină.
Inculpata Mazirov Julya zisă „Angela” cu sprijinul inculpatelor Aleca Raluca Miruna şi Răileanu Elena, au înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin prin folosirea ca paravan a unui salon de masaj aflat în administrarea inculpatului Boboruţă Alexandru. 
Inculpata Schwartz Lucia Estera a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin prin preluarea telefonică a comenzii de la clienţi şi transmiterea către prostituate. 
Prin activitatea infracţională, inculpaţii obţineau foloase materiale de pe urma serviciilor sexuale prestate de prostituate.

Vineri, polițiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., au destructurat o reţea infracţională ce acţiona pe linie de proxenetism.

”În urma activităţilor efectuate de poliţişti, a rezultat că membrii reţelei ar fi frecventat mai multe cazinouri din Bucureşti, unde ar fi racolat clienţi, prezentându-le acestora mai multe femei dispuse să întreţină acte sexuale contra cost.

Pentru serviciile sexuale prestate, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani, cuprinse între 100 şi 700 de euro, activitatea acestora axându-se, în principal, pe racolarea clienţilor străini”, informează Poliția Capitalei.

Astfel, în cursul zilei de vineri, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt şi Giurgiu, poliţiştii bucureşteni au efectuat 24 de percheziţii în Bucureşti şi 9 judeţe, la domiciliile unor persoane bănuite, precum şi la casinourile unor hoteluri, fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

În urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri şi înscrisuri, fiind indisponibilizaţi 18.275 de euro, 150 USD, 8.400 de lei şi două autoturisme de lux.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, 33 de persoane fiind cercetate în stare de reţinere, urmând a fi prezentate Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu suportul informativ şi tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), 
Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

Anchetatorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă