10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSindicaliștii care protestau, miercuri, la sediul central al Poștei Române, au fost...

Sindicaliștii care protestau, miercuri, la sediul central al Poștei Române, au fost invitați la discuții cu conducerea instituției

UPDATE 11.49: Sindicaliștii care au pichetat, miercuri dimineață, sediul central al Poștei Române, au fost invitați la discuții de către directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu, potrivit Agerpres.

„Este un pichet de protest al liderilor din 35 de filiale ale Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) din țară și din București. Protestul este îndreptat împotriva conducerii care refuză să acorde majorarea de salariu”, a declarat marți liderul SLPR, Matei Brătianu.

Acesta a afirmat că miercuri are loc ședința Consiliului de Administrație al companiei, iar sindicaliștii vor cere pentru o perioadă suspendarea tuturor indemnizațiilor de conducere și desființarea funcției de expert, deoarece sunt 202 persoane care iau salarii “nesimțite” de 7.000 de lei pe lună.

———-

Sindicaliștii din Poșta Română vor protesta, miercuri, începând cu ora 10.00, la sediul central al instituției. Ei sunt nemulțumiți de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiționează majorările salariale de concedieri, potrivit Agerpres.

„Membrii Comitetului Executiv nu acceptă ca singura soluție pentru majorarea salariului să o reprezinte concedierea salariaților. Comitetul executiv consideră că directorul general și directorii CNPR sunt obligați de atribuțiile pe care le au, dar și de salariile foarte foarte mari și de indemnizațiile de conducere, la fel de mari, să crească veniturile companiei pentru a face posibile și majorarea salariilor și investiții sau să îi lase pe alții”, a declarat marți liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), Matei Brătianu.

El susține că datoria creșterii veniturilor este și a Consiliului de Administrație al Poștei Române. În acest context, Brătianu a anunțat că sindicaliștii vor organiza miercuri o acțiune de pichetare a sediului central al companiei, începând cu ora 10:00.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a organizat o acțiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceștia au amenințat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluționată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie. Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.

 

 

 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă