13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSindicatul Cartel Alfa cere Guvernului să retragă Ordonanța de modificare a Codului...

Sindicatul Cartel Alfa cere Guvernului să retragă Ordonanța de modificare a Codului Penal

Sindicaliștii din cadrul Cartel ALFA solicită, miercuri, Cabinetului Grindeanu să retragă Ordonanța 13 / 2017, destinată să modifice Codul penal și Codul de procedură penală.

"Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA este solidară cu mișcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanță a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică", a transmis Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

Liderul Cartel Alfa avertizează că un astfel de proiect de lege poate crea un precedent periculos.

"Modul acesta de a guverna creează un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic etc", a adăugat Bogdan Hossu.

Potrivit OUG 13 / 2017, incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face doar pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei. Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că se menține pragul de 200.000 de lei, dar este eliminată condiția punerii în mișcare la plângere în prealabil.

OUG 13 / 2017 privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marți spre miercuri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă