13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSindicatul RATB: Călătorii sunt în pericol în maşinile noastre

Sindicatul RATB: Călătorii sunt în pericol în maşinile noastre

Sindicatul RATB avertizează pasagerii din mijloacele de transport în comun că “din cauza lipsei pieselor de schimb, nu vă mai putem transporta în siguranţă”.

Conducătorii auto din RATB circulă astăzi având lipite pe geamul cabinei afişe textul de mai sus.

Acţiunea de protest a fost planificată la sfârşitul săptămânii trecute. Iniţial, se discuta ideea ca şoferii şi vatmanii să nu mai iasă deloc pe trasee astăzi, motivul invocat de sindicalişti fiind lipsa de siguranţă a călătorilor.

Din cauza problemelor tehnice, până la 100 de maşini nu pot ieşi pe traseu

Sindicatul RATB acuză conducerea Regiei că nu a luat măsuri privind lipsa pieselor de schimb şi uzura vehiculelor. Sindicatul afirmă că, în fiecare zi, între 80 şi 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu.

Salariaţii RATB se tem că, din cauza lipsei pieselor de schimb, a uzurii mijloacelor de transport şi a infrastructurii proaste, în curând vor circula şi mai puţine vehicule, mult sub limita necesarului zilnic, ceea ce ar produce “manifestări de revoltă ale cetăţenilor lăsaţi să aştepte zeci şi zeci de minute în staţii”.

“Dorim să informăm cetăţenii Capitalei că sindicatele din RATB nu au reuşit până acum, în ciuda demersurilor repetate, să responsabilizeze managementul Regiei în privinţa aspectelor de care depind siguranţa, timpul de aşteptare şi confortul călătorilor. În cazul în care problemele urgente ale RATB nu vor fi rezolvate de îndată, dorim să ne cerem scuze publicului călător din Bucureşti pentru situaţia în care activitatea de transport public va trebui să înceteze. Totodată, vrem să-i asigurăm pe bucureşteni că acţiunile noastre au în vedere hotărârea sindicatelor din RATB de a nu permite întoarcerea la condiţiile de transport dinainte de 1989", precizează comunicatul sindicatului RATB.

Conducerea RATB susţine că vehiculele au reviziile la zi

Pe de altă parte, conducerea Regiei de Transport anunţă că pasagerii nu au motive de îngrijorare.

“Fără a nega existenţa problemelor semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului, de unele defecţiuni apărute la vehicule, dorim să asigurăm publicul călător că nu sunt scoase pe traseu mijloacele de transport cu probleme ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranţa călătorilor şi a traficului. Vehiculele puse în circulaţie îndeplinesc normele de siguranţă în trafic şi au reviziile tehnice la zi, în conformitate cu legislaţia în vigoare“, afirmă un comunicat al conducerii RATB.

În schimb, conducerea RATB recunoaşte că trebuie să organizeze activităţile de transport în Capitală “într-un context economic dificil şi în condiţiile unor resurse financiare limitate”, ceea ce a impus RATB “să renunţe la unele proiecte de dezvoltare”.

Conducerea RATB admite faptul că lipsa de bani “a afectat într-o oarecare măsură şi condiţiile de muncă pentru anumite categorii de personal“.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă