13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSirenele au sunat la Timișoara, la 26 de ani de când orașul...

Sirenele au sunat la Timișoara, la 26 de ani de când orașul a fost declarat liber de comunism

 Sirenele antiaeriene au sunat, duminică, timp de trei minute, la Timişoara, pentru a marca momentul din urmă cu 26 de ani când municipiul a fost declarat primul oraș liber de comunism, iar mai mulți revoluționari au urcat în balconul Operei pentru a rememora evenimentele din Decembrie 1989.

Duminică, de la ora 13.00, la Timișoara au sunat, timp de trei minute, sirenele antiaeriene pentru a marca momentul în care, în urmă cu 26 de ani, municipiul devenea primul oraș liber de comunism din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Momentul a devenit deja tradițional la Timișoara, pentru data de 20 decembrie.

Duminică, la fel ca și în ceilalți ani, aproximativ 20 de revoluționari au urcat în balconul Operei Naționale Române din municipiu și au rememorat momentele petrecute în urmă cu 26 de ani. De asemenea, alți câțiva revoluționari s-au aflat în Piața Victoriei, pe platoul din fața Operei, purtând drapele tricolore.

Mai mulți trecători din Piața Victoriei s-au oprit, în semn de respect față de eroii Revoluției de la Timișoara, în momentul în care sirenele au început să sune, în timp ce alții mai tineri nu înțelegeau ce se întâmplă.

Evenimentele dedicate Revoluției de la Timișoara continuă duminică, de la ora 17.00, când în Piața Victoriei, pe scena amplasată în fața Operei, vor avea loc concerte rock în memoria eroilor Revoluției.

Astfel, în cadrul evenimentului "Rock for Revolution" vor concerta trupele Mere, Sanctuar, Sonatic, The Weekend Band, Vest Phoenix Cover și Phoenix.

Manifestările dedicate eroilor Revoluţiei de la Timişoara se vor încheia luni, când, între orele 12.00 şi 14.00, vor fi depuse coroane de flori în "punctele cheie" din oraş în care s-au petrecut evenimentele din decembrie 1989.

În urmă cu 26 de ani, în 20 decembrie 1989, timișorenii adunați în număr mare în fața Operei pentru a lupta împotriva regimului de la acea vreme au declarat Timișoara primul oraș liber de comunism din țară. Astfel, ei nu l-au mai recunoscut pe Nicolae Ceaușescu drept președintele României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă