12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSituație tensionată în Colegiul Psihologilor din România, pe fondul alegerilor interne

Situație tensionată în Colegiul Psihologilor din România, pe fondul alegerilor interne

Un conflict a izbucnit în interiorul Colegiului Psihologilor din România, ca urmare începerii procesului electoral intern pentru alegerea unei noi conduceri la nivel central, dar și la nivel de filiale, informează HotNews.ro.

Astfel, numeroși psihologi din țară acuză actuala conducere, reprezentată de președintele Mihai Anitei și coordonatorul departamentului judiric, Iulian Laurențiu Ștefan, că ar comite „abuzuri” și acte „arbitrare”.

Potrivit contestatarilor, citați de HotNews.ro, actuala conducere ar fi modificat regulile după ce a demarat procesul eletoral, fără să consulte celelalt foruri de conducere, ar fi invalidat mai multe candidaturi pentru filalele județene. Totodată, ei sunt nemulțumiți că proceduril de contestare ale invalidărilor sunt neclare, cât și că anumiți șefi de filiae ar fi fost demiși fără bază legală.

De exemplu, președintele filialei teritoriale București, Edmond Cracsner, acuză conducerea Colegiului Psihologilor din România, într-o postare pe Facebook, că ar fi ridicat, ilegal, toate dosarele de candidaturi din filiala București. 

La rândul său, profesorul Andrei Ion de la Facultatea de Psihologie de la Universitatea București reclamă o „lipsă de transparență”. „Cei de la centru au invalidat candidaturile multor psihologi din teritoriu, fără să explice pe ce criterii, fără a ne posibilitatea de a le contesta”.

În replică, actulul președinte al Colegiului Psihologilor, Mihai Anitei, respinge acuzațiile și precizează că „alegerile se desfășoară îb baza unei hotărâri din 2013, care le interzice celor care au avut două funcții de conducere în oricare dintre forurile de conducere să mai aibă un alt mandat”.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă