3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialȘOCANT. Părinții tinerilor acuzați de viol din Vaslui ar fi încercat să...

ȘOCANT. Părinții tinerilor acuzați de viol din Vaslui ar fi încercat să MUȘAMALIZEZE faptele. Cine i-a oprit

Părinții celor șapte tineri care au violat-o pe fata din Vaslui au încercat, în decembrie anul trecut, să mușamalizeze întregul caz. Ei au obligat-o pe fata în vârstă de 18 ani să meargă la un notar pentru a semna un act prin care se angaja să își retragă plângerea. În schimbul acestui lucru, părinții tinerilor i-au oferit fetei o sumă de bani. 

Astfel, părinții tinerilor au luat-o pe fată din fața liceului în care studia, au urcat-o în mașină, fără să ceară permisiunea părinților ei sau a avocatei fetei, și au dus-o la un notar din Negrești.

Citește și: Vaslui: Susţinătorii tinerilor acuzaţi de viol au ATACAT jurnaliştii: “Voi, presa și televiziunile, ne-ați făcut satul de râs”

Notarul Marieta Ioniți a declarat pentru România Liberă că nu i-a primit în biroul ei și a refuzat cererea părinților, după ce, pentru că și-a dat seama că fata nu a fost adusă cu acordul ei și că este presată să semneze un act pe care nu și-l dorește. Ioniți a precizat că a fost o discuție scurtă, fata nefiind însoțită de avocat, iar refuzul ei le-a deranjat pe rudele tinerilor.

”S-a întâmplat în decembrie, fata era majoră atunci. Nu era însoțită de avocat sau de părinți. Părea speriată și nu am dat curs cererii lor. Nici nu am stat prea mult de vorbă cu ei. A fost o discuție de maxim zece minute. Astfel de lucruri grave nu se pot media. Eu nici nu mediez. Sunt fapte penale violul în grup, lipsirea de libertate”, a explicat notarul Marieta Ioniți. 

Tătăl fetei critică liceul

Tatăl fetei a confirmat pentru presa locală această întâmplare și i-a mulțumit notarului. Acesta îi reproșează dirigintei și conducerii școlii că nu au protejat-o. 

“Vă daţi seama că am înnebunit când am aflat. Cum s-o ia din fața şcolii, dar ce acolo e sat fără câini? Şi fata mea a greşit că s-a suit în mașină, dar eu totuşi cred că şi cineva de la scoală a fost implicat. Fata mi-a povestit ce s-a întâmplat la notariat şi îi mulţumesc doamnei Marieta Ioniţi pentru că nu a fost de acord sã semneze niciun document. I-au arătat fetei în masinã o pungă cu bani, dar pe fata mea nu o interesau banii. Se săturase de toată povestea şi voia să se termine totul. De atunci am fost mult mai atent şi am rugat-o pe fată sã nu mai ia nici o decizie fără să mă sune. Şi prima noastră avocată s-a supărat când a auzit povestea cu medierea. Şi e normal. De altfel dumneaei a şi renunţat la caz” a spus bărbatul pentru vremeanoua.ro. 

Chiar dacă părinții celor șapte au fost impiedicați de Marieta Ioniți să obțină împăcarea pe cale legală, aceștia au continuat încercările de oprire a procesului împotriva fetei prin acțiuni de intimidare, inclusiv o campanie pe Facebook inițiată de mama unuia dintre cei care ar fi agresat-o pe fată. 

De asemenea, trebuie menționat faptul că tânăra a fost luată din fața liceului în care știa, de părinții celor șapte, în condițiile în care toată lumea știa ce i s-a întâmplat și nu s-a sesizat nimeni. 

Citește și: Ancheta în cazul violului din Vaslui s-a încheiat. Surse: Procurorul care nu a făcut contestație și-a exercitat funcția cu gravă neglijență

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital.

Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a dispus, recent, ca tinerii din localitatea Văleni acuzaţi că au sechestrat şiviolat-o pe respectiva tânără să se prezinte zilnic la postul comunal de poliţie pentru a semna într-un registru. Decizia schimbării programului de a se prezenta la Poliţie în cazul celor şapte tineri, de la patru la şapte ori pe săptămână, a fost luată în urma mediatizării cazului. De altfel, a fost lansată o petiţie online prin care se cere judecarea în stare de arest preventiv a tinerilor.

Citește și: CONTROVERSĂ. De ce sunt sfătuite victimele VIOLURILOR să-şi IERTE AGRESORUL

Legea medierii a apărut în anul 2012 și prevedea că orice persoană care vrea să reclame altă persoană, fie că a fost implicată într-un accident de maşină, victima unui furt, că a fost bătută de partener sau violată, este invitată să ia în considerare posibilitatea de a cădea la pace cu agresorul, printr-o şedinţă de informare obligatorie.

După ce are loc această şedinţă, mediatorul emite un certificat fără de care partea vătămată nu poate depune plângere în instanţă, în caz contrar, acţiunea fiind respinsă ca inadmisibilă. Totuși, în final, violul a fost scos de pe lista acţiunilor care se pot rezolva prin mediere. 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă