17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialMiting contra lui Ponta, la Palatul Victoria

Miting contra lui Ponta, la Palatul Victoria

UPDATE: 21,00: Mitingul din faţa Palatului Victoria s-a încheiat după trei ore, fără a se înregistra incidente.

Protestatarii au avut steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum “Stop masacrării României, “La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare”, “Klaus, scapă-ne de impostor”, “Ponta, nu mai sta, demisia” și au strigat “Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta, “Ponta la puşcărie”, “Jos, jos premier mincinos” și “Copy-paste”.

—-

În faţa Palatului Victoria va fi organizat, vineri seară, un miting de protest, în care se va cere şefului Guvernului să-şi prezinte demisia.

Acţiunea de protest începe la ora 18.

Chemarea la miting a fost lansată pe facebook de organizaţia Uniţi Salvăm, devenită cunoscută prin implicarea ei în campania împotriva redeschiderii minei de aur de la Roşia Montana. Mesajul de pe facebook are un titlu ironic: “Ponta, copy – paste this: DEMISIA”.

“Este inadmisibil să avem un Premier urmărit penal care nu vrea sa demisioneze! Ieșim în stradă pentru că Victor Ponta este iresponsabil, își bate joc noi, refuzând să demisioneze”, se spune în chemarea la miting.

Potrivit organizatorilor acestuia, “nu există niciun motiv pentru ca parlamentarii să nu aprobe cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise în funcția de prim-ministru. Este vorba de 3 infracțiuni de conflict de interese”.

Imediat după aprobarea Parlamentului, președintele Iohannis trebuie să aplice Constituția și să îl suspende din funcție pe şeful Guvernului, se spune în chemarea la miting.

Gruparea Uniţi Salvăm aminteşte că Victor Ponta a inițiat Legea Specială pentru Roșia Montană și că “sub guvernul lui se demarează exploatări de mare anvergură ca Rovina, Certej, explorări în toată țara pentru gaze de șist. Nu uităm nici că el e la baza politicii Marea Defrișare, acum în plină desfășurare”.

Citește și: Băsescu, mesaj pentru Ponta: “PLEACĂ, PLEACĂ ACUM !”

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă