10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialȘoferul care, beat și fără permis, a accident mortal o elevă, condamnat....

Șoferul care, beat și fără permis, a accident mortal o elevă, condamnat. Câți ani va petrece în spatele gratiilor

Un tânăr de 26 de ani a fost condamnat definitiv la şapte ani şi 20 de zile de închisoare după ce, conducând băut şi fără permis, a accidentat mortal o elevă de 15 ani care mergea pe marginea drumului, potrivit Mediafax

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la şapte ani şi 20 de zile de închisoare cu executare pe Bogdan Bonciu, pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi în stare de ebrietate. 

Mai exact, magistraţii ieşeni l-au condamnat pe tânărul de 26 de ani la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, un an şi patru luni de închisoare pentru conducere fără permis şi un an şi zece luni pentru conducere sub influenţa alcoolului peste limita legală.

Conform Codului Penal, Curtea de Apel Iaşi a aplicat pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de un an şi 20 de zile de închisoare, rezultat în urma contopirii celorlalte două pedepse. Însă, la sentinţa de cinci ani şi 20 de zile de închisoare, judecătorii au adăugat doi ani dintr-o pedeapsă cu suspendare dată în 2013 de Judecătoria Bârlad, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe.

Accidentul în urma căruia tânărul a fost condamnat la şapte ani şi 20 de zile de închisoare a avut loc în 26 noiembrie 2014, în localitatea vasluiană Zorleni.

Potrivit cercetărilor, Bogdan Bonciu a pierdut controlul asupra autoturismului, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei excesive, şi maşina a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, autoturismul a ricoşat pe sensul opus de mers, unde a lovit-o în plin pe elevă, şi apoi, după ce a intrat într-un alt cap de pod, s-a oprit în gardul unei locuinţe. Eleva a murit pe loc, în urma leziunilor grave suferite. De asemenea, un pasager al maşinii, un tânăr de 25 de ani, a fost rănit, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Poliţiştii sosiţi la locul accidentului l-au testat cu aparatul alcooltest pe şofer, rezultatul indicat de aparat fiind de 0,93 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor în baza de date a Poliţiei, s-a constatat că tânărul nu avea permis, iar maşina pe care o conducea era înmatriculată în Italia.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă