20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialȘoferul care a dat cu mașina peste un polițist, CERCETAT pentru tentativă...

Șoferul care a dat cu mașina peste un polițist, CERCETAT pentru tentativă de omor

Şoferul care a intrat cu maşina în poliţistul de la Brigada Rutieră este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului, potrivit Mediafax

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Procurorul de caz, Rareș Stan, a declarat, duminică, că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului, dar deocamdată acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Citește și: Un poliţist din Capitală, rănit grav de un şofer băut, care nu a vrut să oprească pentru control

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii polițistului rănit grav și s-a făcut cercetarea la fața locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

“S-a emis un manda în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui”, a mai spus procurorul.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Şoferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de poliţişti la aproximativ doi kilometri, în Pipera, judeţul Ilfov, după ce a lovit un scuar şi apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard. Agenţii de la Rutieră spun că şoferul mirosea a alcool.

Poliţistul are politraumatisme, fiind internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Şoferul care l-a lovit pe poliţistul de la Rutieră, cetăţean turc, a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale şi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă