21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialȘoferul din București, prins după o postare a polițistului Godină, arestat preventiv....

Șoferul din București, prins după o postare a polițistului Godină, arestat preventiv. Văitiș: Sigur că am regrete

Șoferul care a accidentat mortal o femeie în București și a fugit, fiind prins la îndemnul polițistului Marian Godină, va fi arestat preventiv, a decis Judecătoria Sectorului 3, conform Mediafax. Decizia magistraților este executorie, nu şi definitivă.

Daniel Marius Văitiş a mers, marţi dimineaţa, la Judecătoria Sectorului 3 pentru a participa la sedinţa de judecată. La finalul dezbaterilor a aşteptat decizia magistraţilor la sediul instanţei. Judecătorii au decis să emită un mandat de arestare prevetivă pentru 30 de zile pe numele lui Daniel Văitiş, acesta urmând să fie încarcerat.

“Mă voi prezenta singur, nu am cerut judecătorilor o altă măsură. Sigur că am regrete, nu ai cum să nu regreţi aşa ceva”, a declarat bărbatul după ce a aflat hotărârea judecătorilor.

Daniel Văitiş, şoferul care a accidentat mortal o femeie în Capitală şi a fugit, nu este la prima abatere de la lege. În luna iunie a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru conducere fără permis. De asemenea, bărbatul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în anul 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru furt calificat, termenul de încercare fiind de şase ani.

Potrivit anchetatorilor, la data de 24 august 2016, în jurul orei 6.30, în timp ce se deplasa cu o maşină pe Bulevardul Energeticienilor, Daniel Văitiş a lovit o femeie care traversa, în urma impactului aceasta decedând. Date strânse de poliţişti arată că şoferul a părăsit locul accidentului şi că nu avea permis de conducere.

La data de 27 august poliţiştii au formulat propunere de punere in mişcare a acţiunii penale si arestare preventivă a bărbatului, dată la care un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 “a dispus respingerea propunerii de sesizare a Judecătoriei Sectorului 3 cu luarea măsurii arestului preventiv deoarece din mijloacele de proba administrate până la acel moment în cauza nu rezulta suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Totodată, s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului”, arată parchetul într-un comunicat de presă.

Ulterior, pe parcursul cercetărilor poliţiştii au găsit probe noi, duminică bărbatul fiind dus la audieri în baza unui mandat de aducere.

“Acesta a colaborat cu organele de urmărire penală şi a participat la administrarea probelor necesare în cauză. Faţă de inculpat nu s-a dispus măsura reţinerii deoarece prin ordonanţa din data de 27 august 2016 se mai dispusese o dată această măsură pentru comiterea aceloraşi fapte. Conform art. 209 C.proc.pen. în aceeaşi cauză nu se poate dispune luarea măsurii reţinerii pentru aceleaşi fapte”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) face verificări privind modul de desfăşurare a anchetei, au precizat surse oficial pentru Mediafax.
 

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...
Ultima oră
Pe aceeași temă