15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘOCANT. Șoferul milionar criminal, prins de ocupantul unui BMW, NU de polițiști....

ȘOCANT. Șoferul milionar criminal, prins de ocupantul unui BMW, NU de polițiști. Ce alcoolemie avea afaceristul turc

UPDATE 4 august, 15:52: Poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat de omul de afaceri turc,Gheorghe Ionescu,  se află în continuare în terapie intensivă în stare deosebit de gravă.

Citește și: Polițistul călcat cu mașina de milionarul turc, în STARE CRITICĂ

UPDATE 4 august, 12.05: Proba de sânge recoltată după accident a relevat că Abdullah Atas avea o alcoolemie de 1,65 la mie.

Citește și: Milionarul turc, care a băgat în comă un polițist, era beat la volan. Ce alcoolemie avea omul de afaceri

—-

Turcul Abdullah Atas, care, beat la volan, în viteză fiind, l-a aruncat de pe capotă pe polițistul Gheorghe Ionescu de la Rutieră, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru tentativă de omor și ultraj.

Abdullah Atas nu a fost inculpat și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, deoarece pronunțarea deciziei de încarcerare s-a făcut înainte de a se primi rezultatul analizelor pentru stabilirea alcoolemiei. Însă, procedura permite extinderea inculpării.

Atas derulează afaceri de milioane de euro în România, fiind specializat în comercializarea de veioze.

Citește și: Omul de afaceri turc care a călcat cu mașina un polițist, ARESTAT

Polițistul pe care milionarul turc l-a rănit intenționat se află în coma indusă la Spitalul de Urgență Floreasca. El a suferit multiple traumatisme craniene, cu hematoame și edem cerebral, multiple fracturi de coaste, cu hemotorax ( perforarea plămânului, cauzată de costele fracturate), traumatisme abdominale cu ruptură de splină și alte traumatisme grave

Inițial, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a emis mandat de arestare în lipsă. După câteva ore, la Tribunal a fost adus și Abdullah Atas direct de la Spitalul Floreasca, unde fusese transportat pentru îngrijirea unor răni ușoare produse de airbaguri în momentul în care, după accident, încercând să scape de filtrele Poliției Rutiere, a intrat în gardul unui imobil. În momentul scoaterii sale cu cătușe din spital, martorii l-au huiduit, strigându-i “Criminalule!”. 

Filmul accidentului. Turcul a preferat să-l calce pe polițist ca să-și salveze permisul de conducere

Procurorii de la Parchetul Tribunalului București au refăcut filmul acțiunii criminale a milionarului turc, bazându-se pe  declarațiile martorilor ( polițiști de la Rutieră aflați în zonă)  și pe înregistrările camerelor video de pe traseul pe care a circulat arestatul.

Potrivit probelor procurorilor, Atas Abdullah se afla la volanul unui Hyundai, în dimineața zilei de 2 august, în jurul orei 03.10. Echipaje de Poliție Rutieră au încercat să-l oprească, deoarece rula cu viteza de peste 180 de km pe oră pe Șoseaua Pipera.

Vitezomanul a ocolit un polițist aflat pe axul șoselei, nu a respectat semnele de oprire ale altui polițist, dar a încetinit în dreptul polițistului Gheorghe Ionescu. Acesta a venit în fața mașinii, moment în care turcul a apăsat pe accelerație. Polițistul și-a pus mâinile pe capotă și a făcut pași înapoi, strigând șoferului să oprească. Polițistul a reușit să se agațe de capota mașinii ca să nu fie călcat.

Citește și: Referat. Dezvăluiri ȘOCANTE despre accidentul produs de omul de afaceri turc

Șoferul a mărit viteza la peste 180 de km pe oră, încercând să scape de polițistul agățat de capotă. Pentru că polițistul se ținea cu disperare de capotă, turcul Atas a oprit brusc, aruncându-l pe polițist în sus. Victima a căzut pe carosabil, suferind multiple traumatisme. Din cauza acestor traumatisme și a leziunilor de la nivelul trunchiului cerebral, viața polițistului este în pericol.

În urmărirea vitezomanului, au pornit mai mulți polițiști de la Rutieră, inclusiv un polițist aflat pe axul carosabilului. Acesta din urmă a oprit o mașină din trafic pentru a-l putea urmări pe șoferul care a pornit în viteză cu colegul său pe capotă. Mașinile polițiștilor au rămas mult în urma fugarului deoarece Loganul Poliției nu putea depăși 130 km/oră, iar fugarul rula cu peste 180 km/oră.

Un BMW, aflat în trafic, văzând că politiștii sunt întrecuți de fugar, a pornit în urmărirea acestuia.

După ce turcul l-a aruncat pe polițist de pe capotă, și-a continuat fuga urmărit îndeaproape de BMW și la ceva distanță de autovehiculele Poliției. Turcul  a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un gard. Șoferul BMW-ului l-a imobilizat deoarece turcul avea intenția să fugă. Apoi, a fost preluat de polițiști. Așa a fost capturat. Duhnea a alcool, spun martorii.

Atât polițistul rănit grav, cât și fugarul ( avea câțeva escoriații de la airbag-uri) au fost duși la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Ce riscă șoferul

Pentru că din probe rezultă intenția de a-l ucide pe polițișt, turcul este acuzat de tentativă de omor. De asemenea, e acuzat de  ultraj. Dacă polițistul nu va scăpa cu viață, infracțiunea se transformă în omor calificat, pedepsit cu până la 20 de ani închisoare.

Fragment din referatul în baza căruia șoferul turc a fost arestat

Declarația martorului Daniel Dumitru Catrina

Poliţiştii aflaţi în dispozitivul constituit la intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera au plecat în urmărirea autovehiculului marca Hyundai IX 35-ului către pasajul Pipera, iar martorul Catrina Dumitru Daniel a urcat într-un autovehiculul marca Skoda, aflat în intersecţie, şi cu proprietarul acestui autovehicul a pornit în urmărirea autovehiculului marca Hyundai IX 35-ului.

Autoturismul Skoda în care se afla martorul Catrina Dumitru Daniel a depăşit echipajele de poliţie de la secţii, după aproximativ 150 metri, între intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şos Pipera şi pasajul Pipera a observat-o pe persoana vătămată Ionescu Gheorghe, întins cu faţa în jos pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care a anunţat prin staţie să fie trimis un echipaj medical pentru a-i acorda primul ajutor.

Martorul şi-a continuat deplasarea până la sensul giratoriu de la intrarea în oraşul Voluntari, unde au observat autovehiculul marca Hyundai IX 35-ul intrat într-un gard, iar conducătorul acestuia era imobilizat”.

Declarațiile martorilor Florin Răducu și Ionuț Olteanu

Martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ, ambii lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la momentul producerii evenimentului, se aflau în autospeciala MAI 344…, parcată la intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şos. Pipera, Răducu Florin fiind conducătorul echipajului de poliţie. Aceştia au recepţionat cele comunicate prin staţiile aflate în dotare, respectiv faptul că un autoturism marca Hyundai ix35, de culoare albă, nu a oprit la semnalele poliţiştilor din filtrul constituit în apropierea Ambasadei Chinei.

Martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat când martorul Catrina Daniel i-a făcut semn conducătorului autoturismului Hyundai să oprească, acesta l-a evitat şi a continuat să ruleze cu viteză redusă.

Când martorul Catrina Daniel i-a făcut semn să oprească, conducătorul autovehiculului marca Hyundai a virat dreapta. La aproximativ 4-5 metri de Catrina Daniel se afla alt poliţist din cadrul Secţiei 2 Poliţie, care de asemenea a efectuat semnale de oprire, însă conducătorul autoturismului Hyundai nu a oprit nici de această dată.

La o distanţă de aproximativ 10-15 m faţă de cel de-al doilea poliţist, se afla persoana vătămată, Ionescu Gheorghe, poziţionată pe axul drumului.

Acesta i-a făcut semn conducătorului autovehicului Hyundai să oprească, acesta nu a oprit şi s-a îndreptat spre Ionescu Gheorghe, forţându-l pe acesta să părăsească carosabilul, accelerând progresiv.

Neavând timp să se ferească, Ionescu Gheorghe s-a apucat cu mâinile de capota autoturismului Hyundai, iar în acel moment conducătorul autoturismului Hyundai a demarat în trombă în direcţia Şos. Pipera spre podul care traversează bulevardul Barbu Văcărescu.

Văzând cele întâmplate, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au pornit în urmărirea autovehiculului marca Hyundai, cu autospeciala MAI 344…, pornind semnalele luminoase şi acustice, observând cum persoana vătămată, Ionescu Gheorghe, se ţinea de capotă. După aceştia au pornit echipajul de la SAS precum şi celelalte echipaje care constituiau dispozitivul.

După aproximativ 350 de metri de la începerea urmăririi, la capul podului Pipera, peste bulevardul Barbu Văcărescu, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat cum conducătorul autovehiculului marca Hyundai a tras brusc de volan stânga, cu intenţia de a-l proiecta pe Ionescu Gheorghe de pe capotă.

În acel moment, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au văzut cum Ionescu Gheorghe a fost aruncat de pe capotă, zburând prin aer circa 4 metri în înălţime şi 10 metri lungime, la cădere lovindu-se de bordura de la capătul podului.

 Martorii au continuat urmărirea, întrucât ştiau că mai sunt alte echipaje în urmă. În timp ce urmăreau Hyundai-ul, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au fost depăşiţi pe pod de un autoturism marca BMW, de culoare neagră, iar din numărul de înmatriculare au reţinut terminaţia, respectiv WAC.

Cei doi ocupanţi ai autospecialei MAI 344… au facilitat trecerea autovehiculului marca BMW, întrucât autospeciala Logan nu permitea rularea cu o viteză ridicată, iar autovehicul marca Hyundai IX 35-ul circula cu o viteză de aproximativ 180-200 km/h, viteză pe care martorul Răducu Florin a dedus-o, întrucât acesta rula cu aproximativ 130 km/h, iar autovehiculul marca Hyundai se distanţa considerabil.

În sensul giratoriu ce face legătura între Şoseaua Bucureşti Nord cu bulevardul Pipera martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat autoturismul pe care îl urmăreau, oprit într-un gard, poziţionat în apropierea intrării în oraşul Voluntari”.

Fugarul, imobilizat de ocupantul unui BMW pentru că Loganul Poliției nu-l putea ajunge din urmă

De asemenea, au observat cum conducătorul autovehiculului BMW, care anterior îi depăşise, l-a imobilizat pe conducătorul autoturismului Hyundai care încerca să fugă de la autoturism.

 În momentul imobilizării, martorul Răducu Florin a oprit autoturismul lângă Hyundai, a coborât împreună cu martorul Olteanu Ionuţ şi au contribuit la imobilizarea conducătorului auto.

Martorul Răducu Florin a declarat că, în momentul imobilizării conducătorului autovehiculului Hyundai, a simţit că acesta din urmă emana halenă alcoolică”.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă