12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSoldații români fac asalt aerian în Afganistan

Soldații români fac asalt aerian în Afganistan

Militarii români din Batalionul 811 Infanterie, ajuns la sfârșitul misiunii din Afganistan, au executat, în ultima perioadă, antrenamente de asalt aerian.

Antrenamentele s-au realizat în provincia Kandahar, împreună cu aliați din alte țări NATO. Au fost utilizate elicoptere Sikorsky Black Hawk, aparținând Forțelor Terestre americane.

Potrivit Diviziei 4 Infanterie, din care face parte Batalionul 811, asaltul aerian au avantajul că scurteaază cu circa două treimi timpul de “inserție” a unui detașament militar în zona de acțiune. Pe de altă parte, cu ajutorul elicopterelor, militarii NATO pot ajunge în zone unde nu au acces autovehiculele, nici măcar cele de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected).

În cadrul antrenamentelor, militarii au s-au urcat în elicoptere la baza aeriană Kandahar și au debarcat în zone învecinate, intrând în contact cu populația civilă afgană. Pe timpul misiunii, militarii debarcați au fost protejați, din aer, de elicoptere pregătite să deschidă focul.

Din fericire, pe timpul acestor acțiuni de antrenament nu au fost consemnate incidente.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă