18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSolomon Wigler, fostul consilier al primarului Oprescu, rămâne în AREST la domiciliu

Solomon Wigler, fostul consilier al primarului Oprescu, rămâne în AREST la domiciliu

Solomon Wigler, fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, va fi judecat în continuare în arest la domiciliu, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti, a decis, joi, la primul termen al apelului din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, să mențină măsura preventivă împotriva lui Wigler. Judecătorii Curţii de Apel au dat termen în 21 ianuarie pentru judecarea apelului lui Solomon Wigler.

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu a fost condamnat, pe 19 noiembrie, de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care este acuzat că a luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

Instanţa a dispus şi confiscarea specială a 154.000 de euro de la Wigler, sumă obţinută prin săvârşirea infracţiunii. De asemenea, magistraţii au constatat că suma de 25.000 de euro a fost recuperată de la fostul consilier al lui Oprescu, cu ocazia organizarii prinderii în flagrant.

Solomon Wigler a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Wigler a fost trimis în judecată în 26 iunie, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de patru fapte de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro și a primit, în mai multe tranșe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunțător în cauză), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru inițierea și votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în 3 iunie, în timp ce primea alți 25.000 de euro, din diferența de 51.000 de euro de la suma pretinsă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă