6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSondaj: Atitudinile antisemite s-au ACCENTUAT în România

Sondaj: Atitudinile antisemite s-au ACCENTUAT în România

Atitudinile cu caracter antisemit s-au amplificat, în ultimul an, în România, Italia şi Olanda, potrivit unui studiu realizat de Liga AntiDefăimare (ADL), informează Mediafax.

Comparativ cu cifrele din anul 2014, atitudinile cu accente antisemite au scăzut de la 37% la 17% în Franţa, unde în ianuarie un islamist a omorât patru ostatici într-un supermarket evreiesc din Paris.

În Belgia, unde în mai 2014 un islamist a ucis patru oameni la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, manifestările cu caracter antisemit au scăzut de la 27% la 21%. O situaţie similară a fost constatată şi în Germania, unde incidenţa opiniilor antisemite a scăzut de la 27% la 16%.

Sondajul efectuat de Liga AntiDefăimare (ADL), o organizaţie cu sediul în Statele Unite, a fost realizat în perioada martie-aprilie, fiind intervievate 10.000 de persoane din 19 ţări.

Turcia este considerată cea mai antisemită ţară, 71% dintre respondenţi exprimând opinii antievreieşti. Pe locul doi este Grecia, unde 67% dintre cetăţeni par să aibă mentalităţi antisemite. Rata antisemitismului este cea mai scăzută în Danemarca – 8%. Atitudinile antisemite în Statele Unite şi Marea Britanie sunt de 10%, respectiv 12%.

Atitudinile antisemite au crescut semnificativ în ultimul an în România (de la 35% la 47%), în Italia (de la 20% la 29%) şi în Olanda (de la 5% la 11%), conform sondajului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă