18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialSora Aurei Ion vrea să lupte până în ultima clipă pentru dreptate....

Sora Aurei Ion vrea să lupte până în ultima clipă pentru dreptate. Victimele nu au fost ucise de accidentul aviatic, ci de serviciile incompetente

Sora studentei Aura Ion, Mariana Ciucă, afirmă că va lupta până în ultima clipă a vieții ei pentru stabilirea adevărului asupra accidentului din Munții Apuseni.

"Sora mea a fost omorâtă de serviciile incompetente pe care dumneavoastră le conduceți, domnilor, și nu de accidentul aviatic.
Vă rog să încetați să mai manipulați opinia publică! Familia noastră și avocații sunt foarte bine informați cu privire la evenimentele ce au avut loc în ziua de 20 ianuarie 2014 și imediat după, astfel încât să poată să își formeze o imagine corectă și reală asupra accidentului aviatic din Apuseni. Am să apăr această realitate și adevărul din spatele ei, până la ultima mea suflare!", a scris Mariana Ciucă, marți, pe contul ei de Facebook.

Sublocotenentul Aura Ion, studentă la Facultatea de Medicină Militară, a murit acum doi ani și jumătate, după ce avionul în care se afla a căzut în Munții Apuseni. Ancheta nu a stabilit niciun vinovat.

Familia Aurei Ion și avocatul lor consideră că o chestiune importantă este și obținerea accesului la toate probele din dosar, în special la înregistrările audio-video. De când a preluat cauza, din vara anului 2014, avocatul Laura Beleca a formulat cereri repetate pentru obținerea înregistrărilor audio-video ce privesc zborul din 20 ianuarie 2014 și operațiunea de localizare, cătare și salvare. În cele din urmă, procurorul șef Ion Vasilache, înainte de a se pensiona, a admis plângerea formulată de avocatul Laura Beleca, dispunând eliberarea înregistrărilor.

"Cu toate astea, după aproape 6 luni, Parchetul refuză să înmâneze toate înregistrările din dosar, sub pretextul unor defecțiuni tehnice", spune Mariana Ciucă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă