10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Blejnar a cerut să fie confruntat cu denunțătorii Gheorghe Ștefan și...

Sorin Blejnar a cerut să fie confruntat cu denunțătorii Gheorghe Ștefan și Horațiu Berdilă

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de influență, a cerut să fie confruntat cu martorii denunțători din dosar, informează vineri Agerpres.

Cei doi martori sunt fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

Potrivit motivării Curții de Apel Ploiești, reprezentantul Ministerului Public a arătat, în fața instanței, că acele contradicții invocate de apărare care ar exista între declarațiile martorilor denunțători vor fi lămurite “cu prilejul confruntărilor pe care se intenționează a se efectua în cel mai scurt timp între inculpat și respectivii martori denunțători”.

“(…) de altfel, între inculpat … și martorii … și … va avea loc o confruntare (solicitată de inculpat și încuviințată de către organul de urmărire penală), care va putea lămuri aspectele referitoare la prezența numitului … la întâlnirea din biroul președintelui ANAF—inculpatul… De asemenea, confruntarea poate lămuri și alte aspecte care țin de credibilitatea (sau de lipsa de credibilitate, conform susținerilor apărării) celor doi martori”, se arată în textul motivării.

Surse apropiate anchetei au confirmat, pentru Agerpres, că Blejnar a cerut să fie confruntat cu fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și cu omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

Sorin Blejnar a negat din nou în fața instanței săvârșirea faptelor de care este acuzat, solicitând admiterea contestației formulate împotriva deciziei Tribunalului Prahova de prelungire a măsurii arestului preventiv, arătând că nu este un pericol public și că are o familie și doi copii minori care sunt afectați de această situație în care se află.

Totodată, el a arătat și că în cele două procese în care are calitatea de inculpat nu este acuzat că a luat bani, fiind trimis în judecată “pentru că instituția nu funcționa foarte bine, iar unele persoane au făcut evaziune fiscală”, se mai precizează în motivarea Curții.

Referindu-se la arestul preventiv, Sorin Blejnar a susținut că, pe lângă “chinul fizic”, acesta “îți lezează demnitatea, onoarea, cariera sau te marchează pentru toată viața”, iar avocații lui au depus raportul unui ONG din care rezultă condițiile de detenție de la Câmpina.

Curtea de Apel Ploiești a respins, miercuri, ca nefondată, contestația formulată de Blejnar împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, în 29 noiembrie, prelungirea arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 decembrie până la data de 6 ianuarie 2017 inclusiv.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte care urmau să fie încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă