12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu, supus unor noi investigații medicale

Sorin Oprescu, supus unor noi investigații medicale

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi supus, în cursul zilei de luni, unor noi investigații  medicale pentru a stabili dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, informează Mediafax.

Primarul suspendat al Capitalei rămâne internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind păzit de trei agenţi, conform unor surse medicale.

Potrivit acestora, medicii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti îl vor supune, luni, pe Sorin Oprescula alte investigaţii şi cel mai probabil şi unei coronarografii.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de poliţişti. Medicii specialişti l-au supus pe edil unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă