17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu, dus înapoi în Arestul Capitalei

Sorin Oprescu, dus înapoi în Arestul Capitalei

UPDATE 17:09  Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, miercuri după-amiază. Oprescu a făcut o serie de investigaţii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, analize cerute de avocaţii edilului după ce i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni că ar avea cancer, informează Mediafax care citează surse de Poliție.

***

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi transferat la Institutul Oncologic Fundeni, unde trebuie să facă o investigație la nivelul plămânilor. Edilul este suspect de cancer pulmonar, potrivit Digi 24. 

Primarul suspendat, arestat preventiv pentru luare de mită, a stat 5 zile la Institutul de Diabetologie, el fiind bolnav de diabet și dependent de insulină. 

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

 

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă