7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechSorin Oprescu explică de ce nu va candida la Primăria Capitalei

Sorin Oprescu explică de ce nu va candida la Primăria Capitalei

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că nu va candida pentru un nou mandat, pe motiv că „sunt mai multe lucruri care îl opresc”, precum morala, eventualii contracandidați și măsura controlului judiciar, informează Agerpres.

Sorin Oprescu s-a prezentat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă o contestaţie depusă de el împotriva măsurilor şi excepţiilor dispuse de judecători în dosarul în care este judecat pentru corupţie. În acest context, Oprescu a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a decis să candideze la Primăria Capitalei, după ce în presă au fost publicate formulare cu liste de semnături pentru candidatura lui ca independent. 

„Nu e vorba de a mă decide sau nu. Au existat mai multe grupuri de oameni care au făcut-o din proprie iniţiativă. Eu le-am explicat frumos că le mulţumesc la toţi pentru încredere, pentru că este impresionant totuşi faptul că oamenii au în continuare încredere în mine, dar sunt mai multe lucruri care mă opresc de a face acest gest. În primul rând, este o chestiune de morală şi fiecare îşi alege singur calea respectivă. În al doilea rând, aş vrea să nu se uite că totuşi sunt sub control judiciar, care este restrictiv în privinţa asta, mă refer la participarea la adunări publice. În al treilea rând, am certitudinea că unul dintre eventualii contracandidaţi ai mei şi-a luat măsurile de a putea bloca orice fel de iniţiativă şi de construcţie în continuare a Bucureştiului”, a spus el. 

Întrebat dacă ar fi candidat dacă nu avea control judiciar, Oprescu a răspuns: „Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situaţie, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Din păcate rămâne o dorinţă”. 

De asemenea, Oprescu a fost întrebat dacă Gabriela Firea este capabilă să continue proiectele lui la Primăria Capitalei. „Este o doamnă care, din câte ştiu eu, s-a pregătit foarte bine şi cred că are şi dorinţa şi putinţa să construiască în Bucureşti”, a spus Oprescu despre Firea.

În 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Generală; Florin Şupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale; Cristian Stanca (fost şofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. 

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

 

 

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă