18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu rămâne spitalizat

Sorin Oprescu rămâne spitalizat

Sorin Oprescu rămâne spitalizat sub pază  pentru a fi continuate investigaţiile medicale, urmând ca doctorii de la Spitalul Universitar Bucureşti să stabilească dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse medicale.

Astfel, edilul suspendat al Capitalei va fi suspus, luni, unor serii de investigaţii medicale pentru a stabili dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax.

În prezent, Sorin Oprescu este păzit de trei agenți, potrivit surselor citate.

Conform acelorași surse, Sorin Oprescu va fi supus unei coronarografii şi îi va fi instalat un holter pentru înregistrarea parametrilor cardiaci (ritm cardiac, tensiune arterială). Acest sistem înregistrează activitatea cardiacă cel puţin 24 de ore.

Şeful clinicii Chirurgie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor doctor Mircea Cinteză, a declarat, sâmbătă, la B1 TV, că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi suspus unei verificări imagistice a inimii, dar şi unei probe de efort pentru a se vedea cât rezistă inima, iar dacă în timpul acestor examene vor exista semne că inima are rezistenţă limitată, va fi necesară o coronarografie pentru a se putea decide dacă problema poate fi rezolvată cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

Mircea Cinteză a spus că în momentul în care o persoană acuză dureri în piept, aceasta necesită internare pentru a se putea lămuri stadiul în care se află angina de piept şi pentru a se decide care dintre cele trei proceduri este neceară.

Şeful clinicii Chirurgie a mai arătat că, în principiu, internarea nu ar trebui să fie de lungă durată, dar acest lucru ar putea fi totuşi necesar în cazul unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, el mai precizat că în cazul lui Sorin Oprescu, care are "un diabet destul de important", pot interveni complicaţii, întrucât diabetul poate destabiliza organismul în orice moment.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de doi agenţi. De altfel, primarul suspendat al Capitalei a fost, în perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a i se face o serie de investigaţii.

"Va fi dus la spital pentru investigaţii. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a stării de sănătate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului şi desigur a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale", a declarat Alexandru Chiciu, la ieşirea din Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Apărătorul a mai precizat şi situaţia în cazul clientului său s-a reglementat şi în ceea ce priveşte regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesară dietei sale.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a venit, vineri seară, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

"Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai puțin tonic. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuție cu medicul care îl supraveghea, o discuție cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (…). Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la ieşirea din Arestul Central al Capitalei, menţionând că a făcut şi o serie de recomandări.

De asemenea, într-un raport realizat de o echipă de specialişti trimisă de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere "agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice".

Doi reprezentanţi ai Avocatului Poporului, însoţiţi un medic şi un reprezentant al unei organizaţii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia lui Sorin Oprescu. Aceştia au stat de vorbă cu Sorin Oprescu şi cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica dacă au fost respectate dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii în cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfântul Ioan", pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul "Sfântul Ioan" persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un "pseudo-infarct", iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă