10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, scapă de arestul la domiciliu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, scapă de arestul la domiciliu

UPDATE:  Sorin Oprescu ar putea să lucreze la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după plasarea sub control judiciar, însă nu poate să plece din Capitală. Totodată, el trebuie să meargă la Poliţie o dată pe săptămână şi are interdicţie să exercite funcţia de primar, potrivit Mediafax.

Potrivit deciziei instanţei, timp de 60 de zile, cât va fi sub control judiciar, Sorin Oprescu are interdicţie să plece din Capitală fără încuviinţarea procurorilor sau a instanţei şi trebuie să se prezinte la secţia de poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere. Potrivit unor surse din Poliţie, Sorin Oprescu trebuie să se prezinte, în fiecare marţi, la Secţia 2 Poliţie din Capitală.

Instanţa a admis cererea lui Oprescu şi i-a permis primarului suspendat al Capitalei să meargă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, Sorin Oprescu poate să meargă la magazine alimentare şi farmacii din Sectorul 1 Bucureşti sau la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti.

Sorin Oprescu, care a fost mulţi ani chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unitate pe care a şi condus-o din 1994 până în aprilie 2006, se poate întoarce să lucreze ca medic chirurg în această unitate medicală, funcţie din care s-a suspendat în perioada în care a fost primar al Capitalei.

Instanţa i-a mai interzis lui Sorin Oprescu să exercite funcţia de primar general al Capitalei şi să participe la manifestări sportive şi culturale sau la alte adunări publice.

Primarul suspendat al Capitalei are interdicţie să se apropie de coinculpaţii şi martorii din cauză, cu excepţia martorei Adriana Elena Nica, prietena lui Oprescu, şi să comunice cu aceştia, direct sau indirect, totodată fiind obligat să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a scăpat, luni, de arestul la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciare, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, informează Agerpres.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are câteva obligaţii, printre care: să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1 sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar, să nu exercite funcţia de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice. 

Citeşte şi: Fostul consilier al lui Oprescu, Solomon Wigler, condamnat la un an şi patru luni de închisoare

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Generală; Florin Şupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale; Cristian Stanca (fost şofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. 

Citeşte şi: Primarul suspendat, Sorin Oprescu, a fost adus la tribunal

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

 

 

 

Cele mai citite

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă