11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzațiile din dosarul fostului viceguvernator al BNR...

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzațiile din dosarul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a anunţat, vineri, pe blogul său, că a recunoscut faptele, în dosarul în care este cercetat fostul viceguvernator al Băncii Naționale Române (BNR), Bogdan Olteanu. Astfel, el va beneficia de procedura simplificată, în executarea mandatului.

„În cel (dosarul – n.r) cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au încheiat în ceea ce mă privește. Voi fi condamnat prin procedură simplificată datorită recunoașterii și voi executa mandatul pe care-l voi primi”, a scris Vîntu, pe blogul său.

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane (a lui Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar (Ionuț Adrian Eftimie – denunțător), la sediul unui partid politic.Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă (Liviu Mihaiu) ar fi fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Printre primele măsuri luate de Liviu Mihaiu din funcția de guvernator a fost avizarea înființării de către societatea PSV Company (fostă Petromservice)  a unor benzinării plutitoare pe Dunăre. Compania era deținută de Sorin Ovidiu Vîntu.

În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. ÎCCJ a admis atunci o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile. La începutul lunii septembrie din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă