21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSoția lui Mircea Băsescu vorbeşte despre AMENINŢĂRILE lansate de familia Anghel

Soția lui Mircea Băsescu vorbeşte despre AMENINŢĂRILE lansate de familia Anghel

Soția lui Mircea Băsescu, Doinița Băsescu, a spus, marți, la Tribunalul Constanța, că soțul său nu a primit bani de la membrii familiei Anghel și că aceștia au amenințat că vor da la televiziuni mai multe înregistrări compromițătoare, dacă nu li se vor returna banii, informează Mediafax.

Ea a spus că în momentul în care a botezat-o pe nepoata lui Sandu Anghel, dar și o perioadă după aceea, relația dintre cele două familii era una de respect reciproc.

“Când am botezat nu am avut niciun beneficiu material. I-am tratat cu respect și i-am întrebat ce obiceiuri au pentru a le putea respecta. Au venit la noi cu fetița de Paște, de Crăciun, de ziua mea. Au fost relații de respect din partea ambelor familii”, a povestit Doinița Băsescu.

Ea a mai afirmat că după ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv vizitele membrilor familiei Anghel au început să fie neanunțate, una dintre acestea având loc în toamna anului 2013, când au venit Fănica și Florin Anghel, respectiv soția și fiul lui Sandu Anghel.

“Am avut o discuție cu ei. Erau foarte îngrijorați și mi s-au părut agresivi. Au venit pentru a mă ruga să vorbesc cu soțul meu să le înapoieze niște bani. Le-am spus că nu știu despre ce bani este vorba. Ei mi-au dat un stick pe care era o înregistrare în care o altă persoană vorbea cu Florin despre acești bani. Eu nu am vrut să iau stickul, le-am spus că nu mă interesează și cu astfel de lucruri să nu mai vină la noi. Le-am spus că nu cred că soțul meu a luat bani de la ei așa cum nu a luat de la nimeni niciodată, nu a venit cu bani acasă și nici nu aveam nevoie de bani”, a declarat Doinița Băsescu, precizând că a aflat despre ce bani era vorba de la televizor, după realizarea flagrantului.

Soția lui Mircea Băsescu a precizat că, în acel moment, membrii familiei Anghel au spus că, dacă nu primesc banii, vor da înregistrarea respectivă la televiziuni.

“După ce mi-au spus de stick ne-au amenințat că, dacă nu primesc banii, ne fac de râs, dau la televiziuni imaginile. Am spus că nu-i cred, pentru că îl cunosc pe soțul meu. L-am întrebat pe soțul meu despre ce este vorba și mi-a spus că nu este adevărat, că nu a primit bani de la familia Anghel”, a afirmat Doinița Băsescu.

Întrebată de avocatul Pavel Abraham, apărătorul familiei Anghel, dacă a discutat cu Traian Băsescu despre această discuție, soția lui Mircea Băsescu a răspuns: “Nu i-am comunicat, nu am avut astfel de discuții cu președintele”.

Următorul martor audiat a fost Raluca Băsescu, fiica lui Mircea Băsescu, ea spunând că nu știe detalii despre acest caz și că a aflat totul de la televizor.

Ea a precizat că puținele discuții pe care le-a avut de-a lungul timpului cu membrii familiei Anghel au fost despre nepoata lui Sandu Anghel, botezată de părinții ei.

De asemenea, ea a spus că nu a fost de față la vizitele pe care familia Anghel le făcea părinților săi deoarece, de la începutul anului 2013, s-a mutat la București, revenind la Constanța după ce a început anchetarea tatălui său.

Ultimul martor audiat la termenul de marți a fost Dragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu.

El a spus că a aflat despre acest scandal din presă, după realizarea flagrantului în urma căruia au fost prinși cei cinci membri ai familiei Anghel.

Dragoș Băsescu a susținut că nu a discutat cu tătăl său despre acest dosar, ci doar despre cel în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influență, și a precizat că a avut două întâlniri cu Florin Anghel, una întâmplătoare, în apropierea locului unde lucrează, iar cea de-a doua pentru că mama sa i-a trimis un pachet prin fiul lui Sandu Anghel.

Fiul lui Mircea Băsescu a menționat că ambele întâlniri au avut loc în București, unde locuiește de 15 ani, și că în niciuna dintre discuții nu a fost vorba despre vreo sumă de bani pe care familia sa trebuie să o înapoieze familiei Anghel.

Avocatul Pavel Abraham a cerut instanței să solicite de la trei bănci istoricul conturilor lui Mircea Băsescu pentru a se vedea dacă banii primiți de la familia Anghel au fost sau nu puși la bancă. Solicitarea a fost respinsă de instanță pentru că nu este relevantă în această cauză. Instanța a respins și cererea privind efectuarea unei percheziții informatice asupra telefonului lui Mircea Băsescu.

Tribunalul Constanța a încuviințat audierea la termenul următor a lui Ion Preda, din județul Olt, despre care Pavel Abraham susține că a asistat la numeroase discuții între Marian Căpățănă și Mircea Băsescu în care era vorba despre banii dați de familia Anghel.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 16 iunie.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie 2014, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă