13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSoţia poliţistului UCIS de şoferul turc cere DESPĂGUBIRI. Care este valoarea acestora

Soţia poliţistului UCIS de şoferul turc cere DESPĂGUBIRI. Care este valoarea acestora

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu, care a decedat în 21 august, îi cere daune omului de afaceri turc Abdullah Atas, arestat pentru omor calificat.

Soţia victimei îi cere lui Abdullah Atas, care l-a lovit cu maşina pe poliţist, daune în valoare de un milion de euro.

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl cercetează pe Abdullah Atas pentru omor calificat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, soţia fostului agent de poliţie a anunțat că se constituie parte civilă în dosar, cerând despăgubiri de un milion de euro.

Evenimentul rutier s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera din Capitală, unde Gheorghe Ionescu şi colegii lui, agenţi la Brigada Rutieră, executau un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea. Omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la circa zece metri distanță. Anchetatorii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

În urma accidentului, subinspectorul Gheorghe Ionescu a suferit multiple traumatisme și a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de mai multe ori.

După aproape trei săptămâni de spitalizare, în 21 august, polițistul a decedat. Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane, printre care sute de poliţişti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Luni, Abdullah Atas a fost dus din arest la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde a fost citat să se prezinte pentru a fi anunţat că i-a fost schimbată încadrarea din tentativă de omor în omor calificat.

Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă