12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSotia romanului impuscat la Napoli: Cineva din Mafie ma cauta

Sotia romanului impuscat la Napoli: Cineva din Mafie ma cauta

"Petru canta in piata Cumana, dar era fotbalist. A fost jucator la Poli Iasi, echipa romaneasca din Seria A. Ii placea sa joace fotbal si de fiecare data cand avea ocazia "incingea" partide cu copiii, aici in Napoli. Petru era roman, nu rrom", sunt cuvintele Mirelei, sotia barbatului omorat in plina strada, la Napoli, de catre mafioti italieni.

Mirela, sotia lui Petru Birladeanu, barbatul omorat accidental de mafia italiana, a declarat ca el a fost lasat sa moara, iar medicii de la ambulanta au sosit dupa jumatate de ora din cauza ca era roman.

"M-am uitat incolo, ne-am uitat amandoi o data. L-or vazut ca este roman si l-a impuscat. Pentru ca ei stiu ca romanii umbla cu acordeonul, cred ca l-a impuscat intentionat. Autoritatile italiene mi-au spus ca: "Romanii sa se mai duca si in tara lor", a declarat Mirela pentru Antena 3, citat de ziare.com.

Soacra barbatului a declarat la Realitatea TV ca fata trebuie sa isi vanda casa pentru a putea sa plateasca datoriile de la inmormantare care o vor costa 3.000 de euro.

"Petru al meu a fost lasat sa moara. A mai trait 15 minute in bratele mele, iar ei au venit in 30 de minute. Daca era italian poate lucrurile stateau altfel, nu se terminau asa", a declarat sotia lui Petru pentru cotidianul italian La Repubblica.

Declaratiile Mirelei Birladeanu sunt pline de regret, durere si neputinta fata de drama prin care trece.

"Cinci minute a vorbit, dupa care 10 minute m-a privit fix in ochi, cand eu strigam, el rotea capul si imi strangea mana puternic. Timp de 30 de minute corpul lui Petru a stat la pamant fara ca nimeni sa faca nimic. Toti se uitau, iar unii faceau fotografii.

A sosit o ambulanta, dar nu era pentru noi ci pentru un alt copil ranit. Doi raniti si o singura ambulanta…pentru italian", este marturia sotiei romanului omorat de mafiotii din Napoli.

"In curand cei doi implineau 20 de ani de casnicie, dar acum Mirela este suparata si indurerata. Plange si fumeaza, dupa care isi pune mainile in cap. Fumeaza Winston albastru si de fratele ei o tine de mana", mai scriu jurnalistii italieni.

Profesorul italian Ernesto Cravero confirma si el povestea Mirelei, mai mult chiar el spune ca spitalul se afla la 100 de metri distanta de statia de metrou.

"Sotul meu a murit pentru 8 euro. Atati bani avea in portofel, pentru ca tot ce castigam ii trimiteam in Romania unde se afla fiica noastra", a mai declarat Mirela. Cei doi aveau doua fete, una de 10 ani care era in Romania si alta de 6 ani care locuia cu ei la Napoli.

"Italienii vor sa ma omoare si pe mine. Eu nu am vazut nimic, dar cineva din Mafie ma cauta", a mai declarat Mirela. "Vedeam atunci cum ii curge sangele, dar el spunea ca e nimic grav. Si in ultimele minute de viata s-a gandit la mine, dar eu nu am putut sa fac nimic", a povestit femeia pentru presa italiana.

Municipalitatea din Napoli o va ajuta pe vaduva sa transporte cadavrul in Romania.

"Dupa ce a iesit de la primarie Mirela a sunat in Romania: "Pregatiti hainele de la nunta. Trebuie sa fie totul gata pentru inmormantare. Ne intoarcem acasa in curand, pentru totdeuna", a mai spus sotia indurerata.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă