16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSoția senatorului PSD Alexandru Cordoș, trimisă în judecată pentru TRAFIC de influență

Soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, trimisă în judecată pentru TRAFIC de influență

Mihaiela Cordoș a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, în stare de arest la domiciliu, întrucât este acuzată de trafic de influență, informează un comunicat al DNA.

În același dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate și Tiberiu Constantin Popan, întrucât este acuzat de cumpărare de trafic de influență. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum aranja soția senatorului Cordoș posturi la Spitalul de Urgență din Cluj. ”Pentru aia m-a chemat, să-i dau oarece bani”

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de senatorul PSD Alexandrul Cordoș, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență, în formă continuată și față de Andreea Alexandra Cordoș pentru infracțiunile de: cumpărare de influenţă (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influenţă și trafic de influenţă (3 infracțiuni).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpata Cordoş Mihaiela Lucia, cu măsura controlului judiciar.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2010, Mihaiela Cordoş a primit de la  o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

Citește și: Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, reținută

De asemenea, în rechizitoriul procurorilor se mai arată că în intervalul 2013 – prezent, Mihaiela Cordoș a cerut și a primit de la mai multe persoane, sume de bani cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În același context, în cursul lunii februarie 2014, Tiberiu Constantin Popan a remis, printr-un intermediar, Mihaielei Cordoș, suma de 1.000 euro, mai spun procurorii.

Pentru acești bani,  Mihaiela Coedoș urma să-și folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obţinerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menţionate.

În acest dosar, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia.

 

Cele mai citite

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...
Ultima oră
Pe aceeași temă