22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSoții Iohannis nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului

Soții Iohannis nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat, în data de 25 martie, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut în instanță anul trecut, au precizat reprezentanții instituției pentru HotNews.ro.

Astfel, demersul Demersul AJFP a venit la peste cinci luni după ce Curtea de Apel Brașov a pronunțat decizia definitivă,  prin care soții Iohannis au pierdut imobilul.

Totodată, Hotnews.ro arată că AJFP a cerut și suplimentarea certificatului de moștenitor legal al Statului Român, „deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situația imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 era incertă, cauza aflându-se încă pe rolul instanțelor de judecată”.

Citește și: Procesul lui Iohannis privind casa din Sibiu, amânat de magistraţi

Instituția urmează să evalueze imobilul și să-l valorifice prin vânzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciară reprezintă demersul oficial prin care statul intră efectiv în proprietatea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu din Sibiu.  

Potrivit unei anchete realizate de Rise Project, în această perioadă, familia Iohannis a încasat, în continuare, bani din închirierea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu.

În 25 ianuarie, Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis să amâne, pentru 6 iunie, judecarea procesului în care Klaus şi Carmen Iohannis solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru o casă cumpărată în centrul Sibiului, pentru citarea unei părţi care locuieşte în SUA.

În 16 mai 2014, Tribunalul Braşov a constatat „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea. Soţii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel Braşov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinţa dată de Tribunal a fost menţinută.

Citește și: Iohannis cere strămutarea dosarului privind casa din Sibiu

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă